Abdalla oprevet: - Vi bliver nødt til at aflyse retssagen

Tirsdag morgen har Danny Abdalla angiveligt haft et sammenstød med politifolkene, og det har gjort ham oprørt fra morgenstunden.

Danny Abdalla er tiltalt for 38 forhold. Han nægter sig skyldig i langt størstedelen.
Danny Abdalla er tiltalt for 38 forhold. Han nægter sig skyldig i langt størstedelen.
Foto: Claus Bech/Scanpix

Efter en rolig førstedag i landsretten mandag, har andendagen tirsdag fået en mere urolig start. 

Danny Abdalla, der står tiltalt for 38 forhold, blev ført ind i retssalen flankeret af en række betjente. Han haltede lidt på sit højre ben, og om hvert håndled havde han en rem, der var låst fast i et bælte, han havde fået låst fast om maven. En indikator på at noget kunne været sket siden i går, hvor Danny Abdalla gennemførte retssagen uden nogen form for håndjern eller andet.

- De har smadret mine briller, siger han tydeligt oprevet henvendt til sin forsvarer, Martin Andersen, hvorefter han forklarer, at seks betjente angiveligt har siddet ovenpå ham. 

- Vi bliver nødt til at aflyse retssagen, siger han, inden Martin Andersen foreslår, at de to går ud i et lytterum bagved, hvorefter de forlader retssalen.

0:52
Hør Danny Abdallas forsvarer, Martin Andersen, gengive, hvad der skulle være foregået i morges efter hans klients opfattelse.

Uro under transport

Da Danny Abdalla med sin forsvarer vender tilbage til retssalen, bliver båndene om Abdallas mave og håndled fjernet, men han er stadig ikke faldet helt til ro. 

- Prøv at se hvordan de står. Jeg vil gerne slås med dem én mod én, men de hoppede på mig seks. Jeg vil gerne tage én mod én. Også gerne to, siger han højlydt til sin forsvarer med henvisning til de betjente, der er tilstede i retssalen.

Da retsmødet endelig begynder sætter Danny Abdalla sig i vidneskranken, hvor det efter planen er forsvarer Martin Andersens tur til at stille supplerende spørgsmål til skudforholdene. 

Men forsvareren indleder med en bemærkning om, at Danny Abdalla lige nu er oprevet. 

- Min klient er meget oprørt og rystet lige nu på grund af en episode under transporten, hvor hans briller er blevet smadret, forklarer forsvareren.

Retsformanden tilbyder en pause til Danny Abdalla, hvis han har brug for det, men han vil bare gerne have det overstået, lyder det. 

- Jeg var udsat for vold nede på rummet. Politifolkene sprang på mig, og de har smadret mine briller. Se her - uden grund, siger han, mens han fra vidneskranken fremviser sine briller, hvor begge glas er slået ud. 

Retsformanden forklarer, at man kan gå videre med sådan en episode. Herefter har forsvareren taget hul på sine supplerende spørgsmål til de første ni forhold i anklageskriftet, der vedrører skyderier, hærværk og våbenbesiddelse. Danny Abdalla sidder nu stille og roligt, mens han besvarer spørgsmålene.

0:50