Abdalla i landsretten: - Politiet har lavet beskidte tricks

Danny Abdalla er utilfreds med dele af politiets efterforskning af sagerne mod ham.

52-årige Danny Abdalla var indtil sin anholdelse i oktober 2016 leder af banden Den Internationale Klub.
52-årige Danny Abdalla var indtil sin anholdelse i oktober 2016 leder af banden Den Internationale Klub.
Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix

Efter en urolig start fra morgenstunden, hvor Danny Abdalla angiveligt skulle have haft et sammenstød med politiet inden retsmødets start, er dag nummer to i den 18 dage lange retssag gået med, at den 52-årige tiltalte har svaret på spørgsmål fra både anklager, Jesper Rubow, og forsvarer, Martin Andersen.

Danny Abdalla har allerede afgivet forklaring i byretten, men anklager og forsvarer har i landsretten mulighed for at stille supplerende spørgsmål til de 38 forhold, han er tiltalt for. 

Utilfreds med efterforskning

Undervejs i retssagen i både byretten og nu også i landsretten har det været tydeligt at høre, at Danny Abdalla føler sig jaget af politiet, som han mener kun har efterforsket sagen fra én side. 

- Politiet har lavet beskidte tricks, lød det i dag fra vidneskranken, da Abdalla blev afhørt til det forhold, der vedrører "legemsangreb af særlig, rå, brutal eller farlig karakter". Noget der, ifølge tiltalen, flere gange skulle være begået mod en kvinde i den tiltaltes omgangskreds.

Og ifølge Abdalla er det ikke kun politiet, der bevidst forsøger at skade ham. Også en del af de personer, der er indkaldt som vidner, lyver, efter hans opfattelse. 

- Alt det her er planlagt imod mig - der er nogen, der prøver at gøre det her mod mig og skade mit navn, lyder det. 

Efter dagens retsmøde kan Danny Abdallas forsvarer bekræfte, at hans klient ikke er tilfreds med politiets arbejde.

- Det har jeg ikke så mange kommentarer til. Der er en del vidner - også fra politiet omkring det. Men jeg kan bekræfte, at det er min klients opfattelse. Men det er en del af sagen, så det vil jeg tage inde i retten, siger Martin Andersen. 

Retssagen fortsætter i morgen, hvor de første vidner skal afhøres. Herefter satser anklager og forsvarer på, at de kan færdiggøre afhøringen af Danny Abdalla vedrørende de resterende forhold i anklageskriftet. 

1:52
Danny Abdalla blev idømt forvaring i byretten - nu begynder ankesagen i Vestre Landsret.