Årsagen er stadig ukendt: Slikbutik ligger i ruiner efter eksplosion

Politiet håber, at tekniske undersøgelser kan afsløre årsagen til voldsom eksplosion i Thisted.

Butikken var overtændt, da brandfolkene nåede frem.
Butikken var overtændt, da brandfolkene nåede frem.
Foto: René Schütze/Ekstra Bladet

Det er et voldsomt syn, der møder indbyggerne i Thisted torsdag morgen efter nattens eksplosion i slikbutikken Thy Slik i Storegade.

- Ejendommen er totalskadet. Gavlen er blæst ud og ligger omme i gården, og gågaden er fyldt med glasskår, siger indsatsleder Rasmus Evaldsen fra Nordjyllands Beredskab til tvmidtvest.dk.

Han fortæller, at brandfolkene nu er færdige med efterslukningen. Området er spærret af og bliver bevogtet af politihjemmeværnet på grund af nedstyrtningsfare.

- Butikken var helt overtændt, da vi nåede frem. Bygningen var så medtaget, at det var uforsvarligt at gå ind, så vi slukkede branden udefra. Vores hovedfokus var den lejlighed, der ligger over butikken, og naboejendommene. Heldigvis var der ingen til stede i lejligheden over butikken, fortæller indsatslederen.

0:16
Sådan ser der ud i gågaden i Thisted dagen efter eksplosionen. 
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Intet tyder på gas

En mand kom ifølge Midt- og Vestjyllands Politi lettere til skade ved eksplosionen. Vagtchef Henrik Nielsen kunne torsdag morgen ikke fortælle, hvor vedkommende befandt sig, da det gik galt.

Årsagen til eksplosionen er stadig ukendt. Vagtchefen siger, at der ham bekendt ikke var gas i ejendommen.

- Har I mistanke om, at der er sket noget kriminelt?

- Det tør jeg ikke udtale mig om. Vi skal nu foretage tekniske undersøgelser for at fastslå årsagen, siger vagtchefen.

Eksplosionen var så voldsom, at en del af butikkens inventar blev blæst ud på gågaden. Vagtchefen fortæller, at politiet modtog adskillige opkald fra området.

- Vi har allerede afhørt nogle vidner, men hvis der er andre, der har hørt eller set noget, er vi interesserede i at høre fra dem, siger Henrik Nielsen. 

Politiet kan kontaktes på telefon 114.