Årets dansker kommer fra Sørvad: - Hun sætter store fodaftryk

Katja Iversen er blevet kåret som årets dansker, og hun får flotte ord med på vejen.

1:49
Katja Iversen fra Sørvad kan nu kalde sig årets dansker 2018. Her kan du se TV MIDTVESTs interview med hende.

Årets dansker 2018 er netop blevet kåret af Berlingske, og titlen gik til 49-årige Katja Iversen fra Sørvad. Hun har modtaget prisen for sit arbejde med piger og kvinders rettigheder på verdensplan som topchef i den internationale organisation Women Deliver.

- Hun er fantastisk, og hun er et livsstykke. Hun er sjov, og hun sætter store fodaftryk de steder, hun er. Har man én gang mødt Katja, så har hun for altid brændt sig ind på nethinden, og man vil forhåbentlig også tænke over de budskaber, som hun sender globalt, siger Venstre-politikeren Ulla Tørnæs, der er minister for udviklingssamarbejde.

Prisen kan bruges

I dag har Katja Iversen skiftet Sørvad ud med New York, men hun sætter stadig stor pris på hæderen fra hjemlandet.

- Det er da en fantastisk følelse og en meget overraskende ting for mig. Jeg er jo ikke særlig kendt i Danmark, så at få den ære at blive årets dansker, det er jo stort, siger hun til TV MIDTVEST.

Katja Iversen ser på prisen som en anerkendelse af det arbejde, hun laver, snarere end hende selv som person.

- Det er dejligt, at både læserne og panelet har valgt en person, som kæmper for ligestilling og piger og kvinders sundhed og rettigheder. Og nu kan jeg jo bruge titlen til at få endnu mere fokus på de her emner - både i Danmark og i resten af verden, siger Katja Iversen.

Sidste år var det den danske fodboldlandsholdsspiller Nadia Nadim, der modtog prisen. Også Margrethe Vestager, Dan Uzan og Selina Juul har modtaget prisen, siden den første gang blev uddelt i 2014.

9:24
Du kan lære Katja Iversen bedre at kende i indslaget her, som TV MIDTVEST lavede i 2016.