Åbent Landbrug var en stor succes

Over 96.000 danskere brugte søndagen på landets gårde. 1500 var på besøg hos et landsmandspar i Sevel.

aabent_landbrug_.jpg
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

Landmænd landet over åbnede i dag stalddørene i anledningen af årets Åbent Landbrug. Her kunne nysgerrige komme helt tæt på dyr, marker, korn og maskiner. I alt bød ni midt- og vestjyske landmænd indenfor.

For landmandsparret Mie og Torben Thorsen i Sevel var det første gang. Mie og Torben Thorsen har boet på gården i årevis. Men det var søndag første gang, de var en del af Åbent Landbrug.

- Det er godt, og det er dejligt at være med til at vise at landbruget faktisk har en berettigelse i Danmark, og at vi også skal have landbrug i morgen, siger Mie Thorsen.

Stor opbakning

Søndagens Åbent Landbrug, hvor 64 gårde over hele landet åbnede dørene, fik 96.012 danskere til at bruge en fridag på at blive klogere på moderne landbrug. Landbrug & Fødevarer, der står bag arrangementet, glæder sig over den store opbakning.

- Jeg er glad for den store tilstrømning af gæster. Men jeg er mest stolt over det store arbejde, landmændene ligger i arrangementet. Først og fremmest de familier, der er værter, men også de mange frivillige, der hjælper til på sådan en dag, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.    

Der blev sparket traktordæk, kørt på halmrutchebane, klappet kalve, aet kyllinger, hilst på grise og indåndet masser af frisk landluft, da de mange gæster valgte at bruge søndagen på at se, røre og lugte til landbruget.

I alt besøgte omkring 1500 gæster gården i Sevel, der altså blot var én af mange gårde her i landsdelen med åbne stalddøre. 

I 2018 vil der være Åbent Landbrug søndag den 16. september. Og her vil Mie og Torben Thorsen hellere end gerne være med igen. 

- Hvis vi bliver spurgt, så gør vi det gerne igen, lyder det fra Mie Thorsen. 

1:54