Så kan de lære det: 99-årig jagede tricktyv ud af sit hjem ved at nive hende i maven

En tricktyv er på spil i Silkeborg. Kvinden udgiver sig for at være plejerpersonale i jagten på kontanter hos ældre borgere.

En ældre borger i Silkeborg fik jagtet en kvindelig tricktyv ud af sit hjem.
En ældre borger i Silkeborg fik jagtet en kvindelig tricktyv ud af sit hjem.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Han fattede mistanke med det samme. Alligevel fik hun møvet sig ind i lejligheden. 

En 99-årig mand på Åhavevej i Silkeborg forventede ikke besøg søndag formiddag. Kvinden der stod i døren hos den ældre mand udgav sig for at være fra hjemmeplejen. 

- Hun fortæller, hun kommer med overskudsmad fra kommunen. Det vil hun gerne ind i lejligheden og aflevere, fortæller politiassistent Michael Svendsen fra lokalpolitiet til Midtjyllands Avis

Inde i lejligheden lykkedes det manden at nive kvinden i maven, så hun gav et højt skrig. Herefter fik manden skubbet den fremmede gæst ud af sin bolig, og han fik ikke stjålet noget. 

Tog bukserne af manden

Lørdag var en kvinde, med samme signalement, også på spil. Hos en 91-årig mand på Drewsensvej i Silkeborg. Først på eftermiddagen gik kvinden ind til manden, der sad og fik en middagslur i en stol. Døren stod på klem for at få frisk luft ind i lejligheden, hvilket gav kvinden fri adgang.  

Hun udgav sig for at være fra hjemmeplejen, og bad den ældre mand lægge sig ind i sengen, så hun kunne undersøge mandens knæ. Hun trak bukserne af ham, hvorefter hun kunne tilegne sig mandens tegnebog. 

Det fortæller den 91-åriges datter, Lone Selma Friedrich, til Midtjyllands Avis

- Helt tilfældigt har min far sin pung i lommen, og den falske hjemmeplejer formår at få fingre i pungen og stjæle et mindre kontantbeløb og nogle kort, inden min far begynder at fatte mistanke. Han spørger om hendes identifikationsskilt, men det kan hun ikke vise ham. Den falske hjemmehjælper siger, at identifikationen ligger nede i bilen, og så forsvinder hun ud af døren, fortæller Lone Friedrich, der har anmeldt episoden til det lokale politi, som bekræfter hændelsesforløbet.

Hun fortæller om historien for at advare andre om, at en tricktyv er på spil i Silkeborg. 

Potentielt en serietricktyv

I begge tilfælde er der tale om et enslydende signalement. Kvinden beskrives som mellem 160-165 centimeter høj, kraftig af bygning, dansktalende men ikke etnisk dansk af udseende. 

Kvinden var lys i huden og havde sort hår. Desuden var hun iført en blomstret kjole eller cardigan ved begge tricktyverier. Kan du hjælpe politiet i efterforskingen, så er telefonnummeret 114.