94 racekatte vanrøgtet

Dyrenes Beskyttelse måtte torsdag fjerne knap 100 katte fra en lejet landejendom nær Silkeborg

katte001.jpg

På Brande Dyreinternat er der pludselig kommet 100 nye indbyggere. Torsdag skred Dyrenes Beskyttelse nemlig ind mod grov vanrøgt på en ejendom i Voel. Her havde 94 katte boet alene i flere måneder uden at blive passet forsvarligt. Gulvene var dækket af 10 centimeter af kattenes egen afføring.

En kvinde havde lejet sig ind i ejendommen i 2008 for at avle den særlige racekat Bengal Katten, men huset, hvor kattene i denne uge blev fundet, bar tydeligt præg af, at projektet er løbet løbsk. Ejeren af ejendommen, Anne Lis Toft, mener ikke, huset igen vil blive beboeligt før tidligst engang næste år.

Kattene skal undersøges

Brande Dyreinternat har siden afhentningen af kattene haft nærmest et dagligt besøg af dyrelægen. De næste dage vil vise, hvor mange katte der skal aflives efter de sygdomme, de har pådraget sig på grund af den manglende pleje.

Dyreinternatets leder, Birgit Karlsen, beder folk om ikke at henvende sig for at overtage Bengal-kattene.

- Lige nu er der nok at gøre med overhovedet at undersøge og pleje dem. Hvis folk vil hjælpe kan de i stedet henvende sig for at aftage nogle af de andre katte, vi har, forklarer Birgit Karlsen.

Hun forventer, at de katte, der kan komme videre ud til velmenende familier, først er klar om en måneds tid, når de har gennemgået alle lægetjek.