92-årig kvinde udsat for gaderøveri

En ældre kvinde fra Herning blev onsdag offer for et gaderøveri.

HerningPolitiEXT.jpg

En 92-årig kvinde blev onsdag middag berøvet af en 17-årig mand, da hun var på vej ind i en tunnel ved Herning Banegård. Den unge mand, der selv er fra Herning, hiver kvindens taske op af hendes rollator, men han når ikke langt.

- Et vidne satte efter tyven. Han fangede ham og holdt ham fast, indtil politiet nåede frem til stedet. Det er på grund af denne tumult, at tyveriet betragtes som et røveri, forklarer politikommissær ved Herning lokalpoliti, Henning Præstegaard.

Den ældre kvinde kom ikke til skade ved røveriet.

Sigtet for seks tilfælde

Den 17-årige gerningsmand blev taget med på stationen, hvor han overnattede i detentionen. Politiet har nu mistanke om, at han står bag flere lignende episoder.

- Han er sigtet for seks tilfælde, der alle er begået i Herning inden for en månedstid. Det er typisk ældre medborgere, det er gået ud over, så det er jo noget vi kigger strengt på, lyder det fra Henning Præstegaard, og han uddyber:

- Der er nogle signalementer i de andre situationer, der gør, at det passer godt på ham. Men han nægter sig skyldig i alle tilfælde på nær det sidste.

Den unge mand blev torsdag formiddag fremstillet ved retten i Herning, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger.