92-årige Mona får flyttehjælp: - Det betyder jo alt for mig

I Boligselskabet Fruehøjgaard har de arrangeret nabohjælp, så alle de gamle beboere kan blive genhuset under en modernisering.

Mona Hansen står klar med masser af post-it notes, så hjælperne har styr på, hvad der skal ud og hvad der skal gemmes.
Mona Hansen står klar med masser af post-it notes, så hjælperne har styr på, hvad der skal ud og hvad der skal gemmes.
Foto: Gustav Houe Dall, TV MIDTVEST

Nabohjælp handler typisk om at holde øje med naboens hus, når beboerne er på ferie, så tyven ikke kommer forbi.

Sådan er det ikke helt hos Boligselskabet Fruehøjgaard for tiden. Her handler det i stedet om at pakke flyttekasser, og sætter lamper op for naboen.

Det knap 70-årige byggeri er nemlig ved at blive moderniseret – og det betyder, at blandt andet 92-årige Mona Hansen er ved at blive genhuset. For hende er den ekstra hånd meget vigtig.

- Det betyder jo alt for mig. Jeg har ikke selv kunnet gøre det, forklarer Mona Hansen.

Hun har boet der siden det var spritnyt, og der gik køer foran stuevinduet. Derfor er det lidt af en opgave at pakke hele familielivet ned, men heldigvis er der en hjælpende hånd.

- Det er noget, jeg har fået at vide, at jeg skal af min mor. Altid hjælpe andre mennesker. De ringede og spurgte, om jeg ikke havde tid til at komme om og hjælpe, forklarer Steen Kølbæk, som er frivillig i flytningen.

2:16
 

Et korps af frivillige

Steen Kølbæk er langt fra den eneste, der har meldt sig under de frivillige faner. 60 frivillige har nemlig meldt sig til at hjælpe de ældre.

- Det drejer sig om at få hjælp til de folk herude, som har brug for hjælp. Altså de ældre mennesker, som har boet herude i 30, 40, 50 år, siger Inge Rønnow Sander, genhusningskonsulent, Boligselskabet Fruehøjgaard, Herning.

Det hele går under navnet ”Fællesskab & Flyttehjælp”, som er støttet af Fonden Ensomme Gamles Værn. Håbet er, at det bringer beboerne tættere på hinanden.

- Kan de få nogle kontakter, mødes over en kop kaffe efterfølgende i det finde fælleshus, de har herude, være med til andre arrangementer, selv lave noget ting, siger Inge Rønnow Sander.

Der er i alt 600 beboere i Fruehøjgaard, og ombygningen ventes at tage fire år.