91-årig udsat for tricktyveri ved hæveautomat

En lav, kraftigt bygget mand stak af med en ældre kvindes kontanter, efter han snød hende ved en hæveautomat.

120914_haeveautomat.jpg

En 91-årig kvinde ville hæve penge i en hæveautomat i Struer, men hun endte med at blive bestjålet. Det oplyser Lokalpolitiet i Holstebro, som efterlyser vidner til episoden. 

Tyveriet skete torsdag formiddag klokken 09:14, hvor kvinden hævede penge i Sparekassen Vendsyssels hæveautomat på Kirkegade i centrum af Struer.  Da kvinden havde hævet sine penge, gik hun over mod sin bil, men blev stoppet af en mand med et kort.

Mens manden viste kortet til den 91-årige, kunne hun mærke, at han stak hånden ned i hendes jakkelomme. Kvinden skubbede til ham, men det hjalp ikke, og manden løb derfra med pengene - 2000 kroner i kontanter.  

Undervejs tabte han dog 500 kroner, men det er ikke nødvendigvis til den store hjælp, siger politiet.

- Penge er jo noget af det, der er allerflest fingeraftryk på, så nu må vi se, om vi kan skelne dem fra hinanden, siger Allan Riis, som er politikommissær hos Lokalpolitiet i Holstebro. Han efterlyser desuden vidner til episoden. 

Gerningsmanden bliver beskrevet som 50-60 år gammel, kraftig af bygning og tyndhåret - og så fremhæves det, at han blot er omkring 160 cm høj. Han talte desuden dårligt dansk, og den 91-årige skønner ham som mulig østeuropæer.

Den ældre dame er fra Lemvig, og hun kom ikke til skade ved tyveriet. 

Det var her ved pengeautomaten i Sparekassen Vendsyssels afdeling i Struer (tidligere Sparekassen Limfjorden), at kvinden blev bestjålet.