9-årig påkørt ved skolebus: Flugtbillist anholdt

En 9-årig dreng blev tirsdag eftermiddag kørt ned af en varebil på Linåvej i Sunds. Føreren - en 52-årig mand fra Sunds- stak af fra stedet men blev siden anholdt.

Ny politibil, udrykning150713_3.jpg

En 9-årig dreng blev tirsdag eftermiddag kørt ned af en varebil på Linåvej nummer 40 i Sunds.

Her var den 9-årige umiddelbart før ulykken steget af skolebussen, men da han løb om bag bussen glemte han efter alt at dømme at orientere sig.

-  Og så kom varebilen kørende og opdagede drengen for sent. Føreren forsøgte at undvige drengen, men ramte ham med forreste højre hjørne af bilen, forklarer Jeppe James Olsen fra Lokalpolitiet i Herning.

Føreren stak af 

Men dét, der kunne have været endt som et tragisk uheld endte i stedet men en lang række af overtrædelser af straffeloven.

- Føreren stiger ud af sin varebil og kigger til den 9-årige dreng, der ligger på jorden med blod ud over hele ansigtet. Og så stiger han ind i sin bil og flygter simpelthen fra stedet, lyder det fra politiet.

Der er dog en del vidner til uheldet - herunder både skolebussens chauffør og andre børn i bussen. De blev alle afhørt på stedet og her viste det sig, at nogen havde været snarrådige og tage varebilens registreringsnummer.

Føreren af varebilen - en 52-årig lokal mand - blev derfor anholdt på sin bopæl i Sunds.

- Han har været frakendt førerretten, men har ikke generhvervet det igen. Det kan være en forklaring på, hvorfor han stak af fra stedet, men det må aldrig være en undskyldning, siger Jeppe James Olsen fra Lokalpolitiet i Herning.

Var frakendt kørerkort

Manden er nu sigtet for for kørsel uden førerret, og for at efterlade folk i hjælpeløs tilstand ligesom han er blevet sigtet for spirituskørsel, selvom hans promille var under 0,5.

- Når man har en promille over 0,0, så kan man faktisk blive sigtet for spirituskørsel, hvis man bliver impliceret i et uheld. Nu skal vi så også undersøge, om hans tidligere frakendelse af kørekortet også hang sammen med spiritus, for så kan det være en skærpende omstændighed.

Politiets bilinspektører undersøgte umiddelbart efter ulykkesstedet. Nu skal politiets juridiske afdeling ind og vurdere sigtelserne mod den 52-årige mand fra Sunds.

Den 9-årige dreng slap på nærmest mirakuløs vis fra ulykken med et brækket lårben og en hjernerystelse.