84 Vestas-ansatte i Lem er blevet syge af deres arbejde

Også Vestas har problemer med at ansatte i fabrikken bliver syge. 84 ansatte på fabrikken i Lem har fået eksem og luftvejsproblemer af deres arbejde.

Vestas-Lem.jpg

Over 80 ansatte på Vestas er siden 2005 blevet kronisk syge af arbejdet med stoffet epoxy. Det skriver DR Nyheder.
     
Sagen kommer, efter DR tidligere i maj kunne fortælle om store problemer hos vindmølleproducenten Siemens, hvor medarbejdere havde udviklet eksem og luftvejsproblemer ved at arbejde med epoxy og såkaldte isocyanater.
    
Ifølge DR viser en aktindsigt fra Arbejdsskadestyrelsen, at 84 Vestas-medarbejdere er blevet syge af at arbejde med giftige stoffer siden 2005.
    
Vestas bekræfter over for DR Nyheder, at der er opstået arbejdsskader på fabrikken i Lem, der laver vindmøllevinger. Vestas siger også, at selskabet har arbejdet med sikkerheden.
    
- Det er vores opfattelse, at vores løbende forbedringer af processerne gennem dialog og samarbejde er udtryk for, at vores medarbejderes sikkerhed og tryghed altid kommer først, skriver Vestas til DR.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) oplyser til DR Nyheder, at de ansatte blandt andet er blevet syge af at arbejde med det kemiske stof epoxy. Han sætter nu en undersøgelse i gang.

- Jeg er blevet gjort opmærksom på, at der også har været problemer hos Vestas. Jeg har instrueret Arbejdstilsynet om, at de skal foretage en undersøgelse af sagerne fra Vestas, så vi kan komme til bunds i problemet, siger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen. 

/ritzau/