80.000 liter: Største olieudslip i Thyborøn Havn

Beredskabsstyrelsen er i gang med at fjerne det sidste olie efter et af de største olieudslip i Thyborøn nogensinde.

80.000 liter dieselolie er ved et uheld røget ud i havnebassinet i Thyborøn. Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

Ved et uheld blev der natten til torsdag lukket 80.000 liter dieselolie ud i havnen i Thyborøn. Brandvæsen og beredskabsstyrelsen arbejder lige nu på højtryk for at pumpe flere tusinde liter olie op fra havnebassinet.

- Der er løbet olie ud fra Nordic Marine Oil A/S' lager ud i den her del af havnen. Vi skal have håndteret det, for det er jo et miljøproblem, hvis man får diesel ud i havnen, men vi har heldigvis haft en god vindretning, så det har ikke spredt sig i havnen, siger havnedirektør Jesper Holt Jensen.

01:21

Her kan du høre hele interviewet med havnedirektøren i Thyborøn.

Luk video

Bare halvanden time efter meldingen om udslip kom Beredskabsstyrrelsen frem og hjalp til. Arbejdet med at pumpe olien op fra havnebassinet har stået på i over et døgn nu, og Beredskabsstyrelsen fra Herning er fortsat i gang med hjælpearbejdet.

80.000 liter er i den høje ende, af det man har set i Thyborøn.

Jesper Holt Jensen, havnedirektør i Thyborøn.

- Seneste melding er, at vi har suget 73.000 liter ud af de cirka 80.000 liter olie op. Vi har i alt ti mand deroppe, og vi regner med at blive færdige med arbejdet i dag, siger Lars Michael Mortensen, der er vagtchef ved beredskabsstyrelsen i Herning.

Selvom der er blevet handlet hurtig, så er udslippet alvorligt og usædvanligt, siger havnedirektøren.

- Det er et stort udslip i Thyborøn. Man har før haft udslip med olie, som man har samlet op, men 80.000 liter er i den høje ende, af det man har set i Thyborøn, siger Jesper Holt Jensen.

Der er blevet indsamlet i alt 100.000 liter op fra forureningen, men flere af dem er vand, som nu skal sies fra. Dieselolien bliver opbevaret, indtil den skal køres væk og destrueres.

Ti personer fra beredskabsstyrelsen i Herning er lige nu i gang med at fjerne det sidste olie fra havnen. Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

  Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST