80-årig gøgler får prestigefyldt gøglerkors

Danmarks Tivoliforening har uddelt det prestigefyldte gøglerkors. Korset gik til den 80-årige gøgler Niels Rahbek fra Tarm.

Han har været gøgler, siden han blev født tilbage i 1938. Og han har været en del af det omrejsende tivoli, Rahbek Tivoli, lige så længe. Nu er Niels Rahbek 80 år, og i går fik han overrakt det prestigefyldte gøglerkors af Danmarks Tivoliforening.

- Jeg har knoklet med det her hele mit liv og været med i op- og nedture. Så det er en meget stor ære, siger Niels Rahbek, der til dagligt bor i Tarm.

Han er fjerde generation i Rahbek Tivoli, som blev startet af Niels Rahbeks oldefar i år 1906. Sommer efter sommer rejser tivoliet rundt i landet for at vise sin forestilling. Så Niels Rahbek er ved at være en erfaren herre i tivoli-branchen. Og det er også en del af begrundelsen for, at han nu har modtaget gøglerkorset.

- Niels får den i kraft af, at han har været en fantastisk god kollega. Han skulle hædres på en rigtig pæn måde, og det har nok været hans største ønske at få det kors. Så efter så mange år i branchen var han værdig til at få gøglerkorset, siger Kjeld Christensen, som er formand for Danmarks Tivoliforening.

Danmarks Tivoliforeningen uddeler ikke det prestigefyldte gøglerkors hvert år, men kun til ganske specielle lejligheder. Tidligere har korset været uddelt til ministre og kongelige, som har været vigtige for branchen.