Rod i regnskabet: 788 kilo slik beslaglagt i Herning

Manglende datomærkninger og mangelfulgt regnskab. Det er nogle af anmærkningerne, Fødevarestyrelsen er kommet med, efter et kontrolbesøg i en slikbutik i Herning.

788 kilo slik er blevet beslaglagt i Herning.
788 kilo slik er blevet beslaglagt i Herning.
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Slikhuset Hans og Grete lukkede for noget tid siden butikken ned af ukendte årsager. Nu har Fødevarestyrelsen netop offentliggjort en kontrolrapport fra deres besøg den 7. marts, som måske afslører hvorfor. I hvert fald kan man se, at slikbutikken har fået en sur smiley. Desuden er der også blevet beslaglagt 788 kilo slik til Skattestyrelsen. Det skriver Herning Folkeblad.

I butikken manglede der blandt andet datomærkninger og mærkninger på, hvor slikke kommer fra. Og de forhold kan føre til både forbud og påbud.

- Der er pligt til, at man kan oplyse om, hvad der er i varerne, og det kunne de ikke oplyse os om, da vi var der. Og det kan jo være katastrofalt, hvis der er noget i, som forbrugeren ikke kan tåle, siger efterforsker fra Fødevarestyrelsens rejsehold, Marianne Rasmussen til Herning Folkeblad. Hun deltog selv i kontrolbesøget.

Butikkens ejere har mulighed for at få besøg igen om en uges tid, men indtil videre er de dog ikke vendt tilbage på Fødevare- og Skattestyrelsens henvendelse.