78-årige Heiselberg valgt på trods

Den 78-årige Svend Heiselberg blev genvalgt til regionsrådet i Region Nordjylland, sammen med syv andre fra Thy og Mors.

Svend Heiselberg har stillet op til 23 valg over en periode på 47 år. Nu er han endnu engang blevet valgt. Denne gang var der genvalg til regionsrådet i Region Nordjylland.

Og selv om det tidligere medlem af "Den jyske Trafikmafia" efterhånden er blevet en ældre herre, så regner han med helbredet nok skal holde.

- Det går jeg og bilder mig ind, men det vil tiden jo vise. Jeg føler, jeg er rask og så må vi se om det holder, men foreløbig er det "Four years more", siger Svend Heiselberg, Venstre.

Førte privat valgkamp

I første omgang ville partiforeningen i Thisted ikke opstille den rutinerede Svend Heiselberg.

Han fik dog grønt lys fra partiet Venstre til at stille op alligevel, og så måtte veteranen ud i privat valgkamp for overhovedet at blive valgt. Og det lykkedes.

- Det synes jeg er en stor tillidserklæring fra vælgerne. Jeg kan selvfølgelig beklage, at organisationsfolkene ikke kan følge med i, hvad vi går og laver. For jeg synes faktisk, jeg har lavet et stort stykke arbejde for området. Men det har vælgerne gjort, og det er jeg glad for, siger Svend Heiselberg.

SF'er på yderst mandat

Fra Thy var der også genvalg til Regionsrådet næstformand, Bente Lauridsen, SF. Efter et skidt valg til SF, kommer Bente Lauridsen ind på et af de yderste mandater, som nummer 39 ud af 41.

Hos Socialdemokraterne er der valg til Vagn Nørgaard og Bente Bang. Ud over Heiselberg får Venstre også valgt Erik Harbo Larsen.

Gode til at stemme lokalt

Hvis det skulle gå efter befolkningssammensætningen så skulle Mors og Thy til sammen have mellem fire og fem mandater. Men vælgerne er så gode til at stemme lokalt, at der er blevet valgt hele otte kandidater fra Thy og Mors.

På Mors er Peter Therkildsen og Gunhild Olesen Møller valgt for Venstre. Mie Nielsen er valgt for Socialdemokraterne.  

Se hele det nye Regionsråd i Nordjylland her: