600 nye værnepligtige trækker i trøjen: - Det bliver hårdt og sjovt

Mandag bød på første dag i militæret for næsten 600 nye værnepligtige. De unge aspiranter kan forvente sig fire måneders hård uddannelse, lyder det fra en chefkaptajn.

0:54
Foto: TV MIDTVEST

Det er altid spændende at starte på en ny uddannelse.

Det kunne omkring 600 unge mennesker i dag mærke, da der var store indtjekningsdag på landsdelens kaserner, hvor nye kuld af værnepligtige stod klar til at hoppe i det grønne kamuflagetøj.

I Skive har man taget imod omkring 300 nye soldateraspiranter, mens 280 værnepligtige tjekkede ind i Jydske Dragonregiment i Holstebro.

En af de nye ansigter i netop Holstebro er Mikkel Borsing fra Vorbasse, som har glædet sig lidt udover det sædvanlige til at komme i gang med den nye uge.

- Jeg ser rigtig meget frem til det. Jeg er faktisk kommet hjem fra udlandet for at kunne være værnepligtig.

- Jeg tror, det bliver både hårdt og sjovt. Det er i hvert fald det, jeg satser på, siger Mikkel Borsing, der drømmer om at få en militærkarriere.

En hård uddannelse

Og der har der den håbefulde værnepligtige formentlig fat i noget. Spørger man chefkaptajnen hos Jydske Dragonregiment, Jesper Wiil, kommer det i hvert fald til at kræve en stor indsats at klare sig gennem forløbet.

De unge aspiranter skal nemlig lære alt fra at snøre støvlerne ordentligt til at brillere på skydebanen og i idrætstimerne.

- De kan forvente sig en krævende uddannelse, hvor der bliver stillet store krav fra dag et. Det bliver et hårdt forløb. Vi laver de bedste soldater her hos Jydske Dragonregiment.

- Jeg forventer mig, at de her i starten vil gå lidt stille ved dørene for at se det hele lidt an. Det er jo et kulturchok for manges vedkommende, men vi skal ikke mange uger ind i forløbet, før de falder ind i rollen og begynder at ligne soldater, lyder det fra Jesper Wiil.

I Karup meldte 47 nye aspiranter sig til tjeneste i torsdags.