60 mio. kr. til svømmecenter

Herning Byråd er blevet enig om at give 60 mio. kroner til et nyt svømmecenter i Herning.

HerningSvoemmehal.jpg

Tirsdag frigav et enigt byråd i Herning 60 mio. kroner til et nyt svømmehalsbyggeri. Dermed kan byggeriet af Danmarks største svømmecenter for alvor gå i gang.

- I Herning er vi i den gode situation, at vi har rigtig mange motionister, også svømmere. Svømmehallen har været presset, fordi Herning Svømmeklub er en af de største klubber, vi har i Herning Kommune. Så vi har simpelthen haft for lidt vand, og derfor investerer vi nu, så vi får gode rammer også for svømmesporten, siger Hernings borgmester, Lars Krarup (V), til TV MIDTVEST.

Ind til nu er der blevet lavet workshops med de kommende brugere, og indretning samt konstruktion er blevet detailplanlagt.

Herning Svømmehal bliver mere end dobbelt så stor med blandt andet et ny konkurrencebassin. Kommunens Kultur- og Fritidsudvalg har fundet en økonomisk model, hvor der også bliver plads til at prioritere et nyt udendørs 25 meters bassin.

Første spadestik bliver taget på fredag 14. november. Bygningen med det karakteristiske bølgetag får blandt andet to nye undervisningsbassiner og et nyt 50 meter konkurrencebassin, som vil stå klar til brug næste efterår.