6. klasse fra skive får 2.plads ved landsdækkende vidensquiz

I dag blev der dystet i viden, da otte 6.klasser tørnede sammen i Odense til den store finale i Smart, Parat, Svar.

smartparatsvar2
Foto: TV 2 Bornholm

I dag var sandhedens time kommet, da de otte bedste 6. klasser fra hele landet tørnede sammen i Odense til den store finale i Smart, Parat, Svar.

En videnskonkurrence, der er blevet skabt i et samarbejde mellem Folkebibliotekerne og Tv2 Regionerne og er støttet af Kulturstyrelsen.

Hvert hold bestod af fem elever, mens de resterende elever fra hver klasse heppede fra sidelinjen.

De vidensbegærlige elever skulle svare på alt fra, hvor Cup 21 blev afholdt til, hvad det højeste tårn i København hedder.

Stemningen var i top og undervejs i showet var boybandet Page Four med til at bløde den intense konkurrencestemning lidt op.

Det blev repræsentanterne for TV2 Østjylland, The Smiles, fra Morten Børup Skole i Skanderborg, der løb af med sejren. De fik i alt 13 point.

De unge østjyder fik dog kamp til stregen fra vores egen landsdels, The Skibonitters, fra Skivehus Skole i Skive, der fik en velfortjent 2. plads med 11 point. Andenpladsen måtte de dog dele med holdet, Marians lykkeposebørn, fra Kirstinebjergskolen i Region Syd, der ligeledes fik 11 point.

-Det er stort, at være en af Danmarks otte klogeste 6. klasser. Det er virkelig stort. Og hele skolen er stolte af os, især min familie er meget stolte af os, sagde Emma Voss fra fra Skivehus Skole efter at have vundet 2.pladsen i konkurrencen.

Ikke alle på holdet var lige begejstret for 2. pladsen.

-Vi synes det gik godt, men det kunne være gået bedre. Vi har det fint, men vi er meget ærgerlige, sagde Simon Lemcke efter konkurrencen.

Vinderholdet fik 10.000 kr. samt titlen som Danmarks klogeste 6.klasse, mens de andre hold modtog en stor kasse med bøger og spil.

Også mange af konkurrencens spørgsmål var, da det skulle stimulere børnenes læselyst. Blandt spørgsmålene blev der blandt andet refereret til den populære bog, Skammerens datter samt Harry Potter.

The Skibonitters drog efter konkurrencen hjem mod Skivehus Skole i Skive med bagagen fuld af oplevelser, anerkendelse og massevis af nye spil og bøger til turen.