6-årige Lucas flyttede skole: 27 elever var for mange

Elever flygter fra Holstebros folkeskoler til byens friskoler. Ny skolestruktur i Holstebro giver overfyldte skoler, lyder kritikken.

Kritikken af en ny skolestruktur i Holstebro by er taget til i styrke de seneste måneder.

Mange forældre har allerede tage konsekvensen af overfyldte folkeskoler, og flyttet deres børn til en af byens tre friskoler.

En af dem er seks-årige Lucas Uldbjerg Daugaard fra Mejdal ved Holstebro. Han følte sig ikke hjemme i en 0. klasse med 27 elever.

- Det er klart med 27 børn i en klasse, så bliver man påvirket, det ville man også gøre som voksen, fortæller Lucas' mor, Jeanette Uldbjerg Daugaard.

quoteI Holstebro kommune har vi faktisk en ret høj trivsel

Torben Gudiksen (Rad.), formand, Børne- og Familieudvalget, Holstebro

På friskolen har Lucas Uldbjerg Daugaard kun 13 klassekammerater. Og Lucas' forældre er ikke i tvivl om, at Holstebros folkeskoler lider under de meget store klasser.

- Vi tænker, det går ud over fagligheden i forhold til om lærerne nu også kan komme rundt til hver enkel. Og det at kunne rumme hver enkel og inkludere dem i det fællesskab, de gerne vil have, siger Jeanette Uldbjerg Daugaard.

Folkeskole har plettet ry

Generelt har balladen om den nye skolestruktur, givet folkeskolen et plettet ry i Holstebro. Det giver bekymring for at endnu flere forældre vælger folkeskolen fra. 

- Vi har jo allerede kunne mærke det nu. Vi har jo Vestbyens Friskole, som lige er startet op, og allerede nu, som jeg lige har hørt, i hvert fald har to linjer klar, siger Daniel Søgaard, formand for Skolebestyrelsen Holstebro By.

Kommunen melder hus forbi. De mener ikke at antallet af elever påvirker skolernes undervisning.

- I Holstebro kommune har vi faktisk en ret høj trivsel. Vi ligger langt over landsgennemsnittet på trivsel, og vi ligger faktisk også over landsgennemsnittet på de afgangskarakterer, som børnene kommer ud med, når de går ud af 9. klasse, siger Torben Gudiksen (Rad), formand, Børne- og Familieudvalget, Holstebro kommune.

6-årige Lucas Uldbjerg Daugaard fortryder ikke, at han skiftede folkeskolen ud med friskolen.

- Fordi, det er dejligt dernede i skolen, siger han.