54-årig dømt for seksuel krænkelse af mentalt retarderet

En 54-årig mand blev i dag idømt et års ubetinget fængsel for seksuel krænkelse af en mentalt retarderet samt forsøg på samleje med en 13-årig.

Dommen blev i dag afsagt ved Retten i Herning Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Ved Retten i Herning blev 54-årige René Busch i dag idømt et års fængsel for seksuel krænkelse af en mentalt retarderet samt forsøg på samleje og blufærdighedskrænkelse af en 13-årig.

Læs også Maskinstation fik stjålet udstyr for over en halv million: - Man bliver utryg

Den 54-årige blev afsløret under optagelserne til et tv-program. Her havde en journalist udgivet sig for at være en 13-årig pige, som den 54-årige havde forsøgt at ’groome’. Han havde altså forsøgt at opbygge et tillidsbånd med en mindreårig med henblik på at begå overgreb.

Da han skulle mødes med ’den 13-årige’, blev han anholdt af politiet.

Krænkelse af mentalt retarderet

Under efterforskningen af sagen kom det yderligere frem, at den 54-årige siden 2014 gentagne gange har seksuelt krænket en mentalt retarderet ung kvinde. Blandt andet ved analsex.

Moderen til den mentalt retarderede kvinde har fået et halvt års betinget dom. Hun er dømt for at have opfordret til samleje, og for ved flere lejligheder at have givet mulighed for, at krænkelserne kunne finde sted.

Tidligere dømt

Under afsigelsen af dommen blev der lagt vægt på, at den 54-årige tidligere er dømt i en lignende sag. Tilbage i 2015 fik han 14 dages betinget fængsel for blufærdighedskrænkelse af en 11-årig.

Udover fængselsdommen blev den 54-årige også idømt tre forbud, heriblandt et kontaktforbud som betyder, at han ikke må forsøge at kontakte børn under 18 år på internettet.

Derudover fik han et bolig- og opholdsforbud som betyder, at han ikke må bo med eller være alene i rum med børn under 18 år.

Læs også To fiskere kæntret i rejekutter - den ene slugte vand med diesel