52 millioner kroner til Midtjylland fra EU

I de kommende seks år har EU valgt at støtte Region Midtjylland med 52 millioner kroner. Pengene skal ruste regionen over for klimaforandringer.

270510Penge001.jpg

Det midtjyske projekt Coast to Coast Climate Challenge har fået en tidlig julegave. EU har valgt at støtte projektet med 52 millioner kroner de næste seks år, der skal generere ny viden, erhvervsudvikling og eksport. Det betyder ifølge en pressemeddelelse fra Region Midtjylland, at det store partnerskab bag projektet, der foruden Region Midtjylland omfatter kommuner, forsyningsselskaber, universiteter, VIA, interesse- og brancheorganisationer samt styrelser og rådgivere, får mulighed for at angribe klimaudfordringerne tværfagligt og helhedsorienteret.
- Det bliver et samarbejde, der både går i bredden og i dybden, men det er også nødvendigt. I Midtjylland har vi en række udfordringer, som kun kan håndteres med tanke på helheden. Ellers risikerer vi at optimere i den ene kommune og skabe problemer i nabokommunen, siger 
Bent Hansen (S), der er formand for vækstforum og regionsrådet i Region Midtjylland.

Allerede gode løsninger

Coast to Coast Climate Challenge, beskæftiger sig med vandløb, der krydser kommunegrænser, eksempelvis Gudenåen, Grenåen og Storåen, men også med Limfjorden, som udfordrer mange kommuner. Ifølge Bent Hansen findes der allerede gode løsninger i regionen, eksempelvis Muren i Lemvig og sØnæs i Viborg.
- De er udtryk for, at vi har mange gode kræfter, som kan deres kram. Det skal vi udvikle, det skal vi få flere til at gøre, og det skal vi formidle professionelt, siger han.

EU-kontor fik ideen

Det var regionens og de midtjyske kommuners fælles EU-kontor i Bruxelles, Central Denmark EU Office, som fik ideen til projektet, og som siden har været med til at udvikle den og skrive ansøgning til Europa Kommissionen.

Den 30. marts 2017 vil den tidligere klimakommissær Connie Hedegaard, regionsrådsformand Bent Hansen og flere af de deltagende partnere bidrage til at markere projektstarten ved et offentligt arrangement. 

Læs mere om projektet her.