52 millioner kroner på vej til moderne fiskefartøjer

Miljø- og fødevareministeren åbner i dag for den populære tilskudsordning til investering i fiskefartøjer.

Fiskekutter
Foto: Arkiv

Ny teknologi skal være med til at skabe et mere miljøvenligt fiskeri. I dag har miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, åbnet op for ansøgninger til tilskudsordningen ”Investeringer i Fartøjer”, hvor danske fiskere blandt andet kan søge om tilskud til innovative fiskeredskaber, der skal nedbringe mængden af uønskede fangster og give mindre miljøpåvirkning, skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

- Det er rigtig positivt at se, hvor stor lyst der er blandt danske fiskere til at modernisere deres fartøjer og gøre fiskeriet både mere miljøvenligt og effektivt. Denne ordning er med til at sikre, at fiskerne har den nyeste teknologi og udstyr til rådighed, og det er både godt for miljøet og for fiskeriets indtjening, så pengene er godt givet ud, Esben Lunde Larsen.

Eksempelvis gives der tilskud til såkaldte ”topløse trawl”, der kan sikre, at fladfisk går i nettet, mens eksempelvis torsk går fri. Tidligere har der været stor interesse for at søge tilskud på ordningen. Alene sidste år blev der søgt for alle pengene i puljen inden for de første 24 timer. I år er der 27,5 millioner kroner i puljen.