50 millioner kroner til huskøb i Udkantsdanmark

Sparekassen Balling har afsat en pulje på 50 millioner kroner til folk, der får nej til lån fra kreditforeningen, når de gerne vil købe eller renovere et hus i Udkantsdanmark.

Sparekassen Balling vil gerne styrke lokalsamfundet, og har derfor afsat en pulje på 50 millioner kroner, der skal hjælpe folk i de tyndt befolkede områder med, at komme lidt tættere på drømmeboligen.

- Det kunne være til nye vinduer, nyt køkken, tilslutning af fjernvarme, måske et nyt kloaksystem eller energiforbedringer på boligen. Puljen er åben for køb eller forbedringer i bred forstand, forklarer Sparekassen Ballings marketingschef Poul Pedersen.

De 50 millioner kroner er afsat i anledning af sparekassens 100 års jubilæum og skal bruges til at låne ud til folk, der ellers kun kan låne op til 60 procent hos kreditforeningen.

- Vi gør det selvfølgelig ikke med bind for øjnene, men ud fra en kvalificeret vurdering af køberens økonomi. Men har vi en situation, hvor kunderne har solide økonomiske forhold, men kreditforeningen ikke vil låne på grund af husets placering, så kan vi træde til, fortæller sparekassens direktør Kurt Nielsen til DR Midt & Vest.

Formålet med puljen er også, at sætte gang i de lokale håndværkeres arbejde. Hvis ikke hele puljen er udlånt i slutningen af 2014 lukker puljen ned med de resterende penge.