50 folkeskoler med kortere skoledage

Flere af landsdelens folkeskoler får lov til at køre med kortere skoledage henover de næste tre år som en del af et forsøg.

Undervisning, Nørre Nissum Skole
Foto: Arkiv

Tidligere på foråretet annoncerede undervisningsminister, Merete Riisager et forsøg, hvor 50 af landets skoler over en treårig periode får lov til at forkorte skoledagen. Dermed kommer de til at fravige folkeskoleloven for at skabe en mere fleksibel skoledag. De 50 skoler er udvalgt i 29 kommuner, skriver Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Undervisningsministeriet har i alt modtaget ansøgninger fra 35 kommuner på vegne af 75 skoler. De fleste ansøgninger vedrører særlige turboforløb i fagundervisningen for fagligt svage elever og særlige talentforløb i fagundervisningen for de fagligt dygtige elever.

- Skolen og lærerne skal have den nødvendige frihed til at fokusere på den gode undervisning, som det hele jo handler om. Jeg har fået mange henvendelser fra forældre, elever og lærere, der ønsker at tilpasse deres skoledag bedre til, hvordan det passer lokalt. Med dette forsøg tager vi første skridt til at indrette skoledagen bedre de steder, hvor der er et behov. Jeg glæder mig over den store interesse for at deltage, siger undervisningsminister Merete Riisager i pressemeddelelsen.

Der også ansøgninger, der sigter mod oprettelsen af en særlig profil på skolen, samt indsatser der rettes mod inddragelse af erhvervslivet og udvikling af elevernes håndværksmæssige og innovative evner. 

Forsøgsgodkendelsen gives med start fra skoleåret 2017/18. Forsøget løber frem til og med udløbet af skoleåret 2019/20.