50 fælder og mel på gulvet: Stor detektivjagt i Kvickly

Der er stadig ingen rotte i fælden i Kvickly i Lemvig, som har holdt lukket siden mandag morgen, fordi en rengøringsdame så en rotte.

Der er sat mellem 30 og 50 fælder op inde i varehuset, men der er stadig ingen rotte i fælden.
Der er sat mellem 30 og 50 fælder op inde i varehuset, men der er stadig ingen rotte i fælden.
Foto: Johan Drejer

Den helt store detektivjagt er i gang i Kvickly i Lemvig, mens de handlende også tirsdag bliver mødt af en lukket dør.

På trods af at der er sat mellem 30 og 50 fælder op inde i butikken, er rotten nemlig stadig ikke gået i fælden.

- Det er pisse irriterende og et stort projekt. Det er et lykketræf, hvis vi finder den, siger Johan Drejer, der er varehuschef.

To hunde og ti håndværkere

I går aftes blev der også spredt mel på gulvet flere steder inde i varehuset, og efter rottespor i melet har en ekspert her til morgen vurderet, at der kun er en enkelt rotte i varehuset.

To hunde med fører har været rundt og lede, mens ti håndværkere har opdelt det store varehus i mindre sektioner for at indkredse rotten.

- Vi skal igennem tyve sektioner og gennemgår dem alle en efter en. Det giver en masse omkostninger, og det ender med at blive forholdsvis dyrt, siger varehuschefen, som har dialog med Fødevarestyrelsen, der guider.

Hvor dyrt det bliver at finde rotten, har han ikke noget bud på.

0:58
Varehuschef Johan Drejer fortæller om omkostninger og arbejdet med at fange rotten.

Pakker til afhentning

Flere kunder har pakker, der ligger klar til afhentning i Kvickly, og derfor håber Johan Drejer, at de kan åbne en del af butikken i morgen onsdag.

- Vi håber, at vi kan åbne i morgen, men der går i hvert fald 24 timer, før vi åbner. Vi holder lukket, ind til vi har den, men vi håber at kunne åbne en lille del, hvor der ikke er fødevarer, siger Johan Drejer.

Kvickly, der ligger på Konsul Andersensgade i Lemvig, har haft lukket siden mandag morgen, hvor en rengøringsdame så rotten første gang.

Foreløbig pause i jagten

Kvickly i Lemvig fortæller på Facebook tirsdag eftermiddag, at den vilde jagt indtil videre er indstillet for at give rotten ro til at kigge frem fra sit skjul.

- Dyret er maks stresset af situationen og gemmer sig derfor rigtig godt. Vi har derfor besluttet at gå hjem. Så bliver der ro i butikken, og på den måde kan vi få dyret til at komme frem, siger varehuschef Johan Drejer.

To hunde og hundefører har tirsdag forsøgt at finde rotten, men uden held.
To hunde og hundefører har tirsdag forsøgt at finde rotten, men uden held.
Foto: Johan Drejer