47 millioner på vej fra EU til fyrede fra Vestas

611 fyrede Vestas-medarbejdere får hjælp fra EU til at finde nye job.

261010_VestasViborg001.jpg

EU-Kommissionen har fredag frigivet 47 millioner kroner fra Den Europæiske Globaliseringsfond som hjælp til 611 tidligere ansatte på vindmøllefabrikken Vestas. Pengene skal bruges til at hjælpe de fyrede medarbejdere med finde ny beskæftigelse i henhold til retningslinjerne for globaliseringsfonden.

Formålet med fonden er at støtte arbejdere i EU, der mister deres job som følge af globaliseringen og europæiske virksomheders udflytning af arbejdspladser.

De 611 tidligere Vestas-medarbejdere, der får del i pengene, kommer fra Ringkøbing-Skjern, Randers, Favrskov og Aarhus i Midtjylland, Esbjerg og Varde i Syddanmark samt nogle få i Region Sjælland og i hovedstadsområdet.

Kommissionen har tidligere beskrevet vindmølleindustrien som en af de brancher, der er blevet særligt hårdt ramt af ændrede mønstre i verdenshandlen. Faldende efterspørgsel på vindmøller i Europa og hastigt voksende efterspørgsel i Asien har ført til en markant reduktion af europæiske virksomheders markedsandel.

I 2010 stod Kina alene for halvdelen af alle nyinstallationer af vindmøller i verden, og kinesiske vindmøllefabrikanter bliver mere konkurrencedygtige både på deres hjemlige og på det europæiske marked.

/Ritzau/