46 sommerlejrbørn indlagt

Blev syge i svømmehal Tarm. De mange børn og ni voksne er overført til flere hospitaler. Politiet understreger, at ingen er i livsfare.

Ambulance,_udrykning.jpg

46 børn og ni voksne er blevet indlagt efter en tur i svømmehallen i Tarm Idrætscenter torsdag aften.

Den store gruppe, der kommer fra Hillerød, er på sommerlejr i Tarm. Under opholdet i svømmehallen blev de alle dårlige og begyndte at hoste og kaste op. Det er endnu uvist, hvorfor den store gruppe blev dårlige.

Personerne er indlagt til observation på sygehusene i Herning, Viborg, Kolding, Skejby og Esbjerg. Ingen er i livsfare, fortæller Midt- og Vestjyllands Politi. Børnene, der er mellem 12 og 13 år, bliver alle udskrevet efter stuegang i løbet af fredag formiddag.

Mulig klorforgiftning

Ifølge de foreløbige undersøgelser tyder det på at være klorforgiftning. 

- Ved nærmere undersøgelser af hallens tekniske udstyr blev det konstateret, at hallens luftfugtighedsmåler var gået i stykker torsdag klokken 9:30 og derved havde forårsaget en høj koncentration af klordampe i hallen, oplyser vagtchef Kjeld Nedergaard i en meddelelse.

Svømmehallen blev straks lukket og er fortsat lukket.

- Der er teknikere på vej for at undersøge, hvad der kan være galt. Vi ved stadig ikke, hvorfor koncentrationen af klordampe i hallen var for høj, siger centerdirektør i Tarm Idrætscenter Per Østergaard.

Ingen andre syge gæster

Der har været andre gæster i svømmehallen både torsdag formiddag og eftermiddag, og ifølge Per Østergaard er igen af dem blev syge.

- Såfremt brugere, efter at have været på besøg i hallen, føler vedvarende symptomer på hoste, irritation i luftvejene og kvalme, opfordrer Embedslægeinstitution til, at man søger kontakt med egen læge, skriver politiets vagtchef.

/ritzau/

Ledende overlæge på børneafdelingen Hospitalsenheden Vest Charlotte Søndergaard fortæller om børnenes behandling på sygehuset:

0:58
050713 overlaege klorulykke tarm

2:23
Børnene blev fordelt på fem sygehuse til observation for klorforgiftning