45 nye arbejdspladser i Ringkøbing

Vinduesindustrien oplever vækst, og det skaber nye arbejdspladser hos VELFAC og Rationel.

Vinduesproducenterne VELFAC og Rationel fordobler antallet af medarbejdere ansat til forskning og udvikling, når en ny test-og udviklingsfabrik åbner i Ringkøbing i januar 2016.

Begge virksomheder oplever vækst både på hjemme- og eksportmarkederne og ser et yderligere vækstpotentiale i at accelerere udviklingsarbejdet med nye produkter.

Fabrikken skal fra starten beskæftige ca. 45 mand og placeres i 5000 m2 lokaler ved siden af den nuværende udviklings- og testafdeling på Vesterled i Ringkøbing.

- Vores vinduer er designet og udviklet i Danmark, så de aktiviteter ligger allerede her. Vi har adgang til den rigtige arbejdskraft, vi har faciliteterne, og vi er en del af et førende forsknings- og udviklingssamarbejde omkring modularisering, dagslys og bæredygtighed. Derfor åbner vi i Ringkøbing, siger Finn Jespersen, adm. direktør for VELFAC A/S.

En vigtig forudsætning for beslutningen om at åbne den nye fabrik i Ringkøbing er et ambitiøst samarbejde med DTU Mekanik.

- Hvis vi skal konkurrere internationalt, skal vi have opfyldt vores store mål om en styrket innovationskraft, og her har samarbejdet med DTU, om det man kalder modularisering, været afgørende for, at vi kan opfylde specialiserede kundeønsker i en effektiv masseproduktion, siger Finn Jespersen i en pressemeddelelse.

Fagbevægelsen 3F's lokale afdeling i Ringkøbing Skjern skal hjælpe VELFAC og Rationel med at finde de nye medarbejdere, der skal ansættes i test og udvikling.

- 3F kender deres medlemmer rigtig godt og ved, hvem der kunne have kvalifikationer og lyst til at arbejde på den nye test- og udviklingsfabrik. Og så har vi altid haft et godt samarbejde med den lokale 3F-afdeling, derfor har vi helt naturligt bedt dem hjælpe med rekrutteringen, oplyser Thomas Tvedergaard Larsen adm. direktør for Rationel i pressemeddelelsen.