400 mennesker i rørende fakkeloptog for afdød klassekammerat

Den afdøde gymnasieelev Anders Klinkby Rostbøll blev mindet med et stort fakkeloptog i Ringkøbing onsdag aften.

400 var mødt op til fakkeloptoget, der var arrangeret til ære for afdøde Anders Klinkby Rostbøll.
400 var mødt op til fakkeloptoget, der var arrangeret til ære for afdøde Anders Klinkby Rostbøll.
Foto: Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST

Folk på gader og stræder i Ringkøbing kunne onsdag aften opleve et smukt og rørende syn.

Her var 400 lokale nemlig mødt op til et stort fakkeloptog til ære for den nu afdøde Anders Klinkby Rostbøll, der omkom i en drukneulykke efter en gallafest på Ringkøbing Gymnasium fredag aften.

Det er fire klassekammerater, som har arrangeret fakkeloptoget.

 - Vi var hurtigt enige om, at vi skulle lave noget fælles i klassen. Der var bare en konsensus om, at vi også skulle gøre noget for alle dem, som har hjulpet til med eftersøgningen og dem, som er blevet berørte af det, så vi kan få en ordentlig afslutning, siger Frederik Dyrby.

- En utrolig svær tid

20-årige Anders Klinkby Rostbøll blev efter en storstilet eftersøgning fundet druknet lørdag eftermiddag i et lavvandet sivområde ved Vonå.

Det tragiske dødsfald har påvirket mange i lokalområdet. Særligt på gymnasiet hvor eleverne er blevet tilbudt krisehjælp fra både en psykolog og en præst.

- Det er en utrolig svær tid. Hver gang vi går til en time, bliver vi mindet om, at han ikke er her mere. Så det er rigtig hårdt, men vi står sammen om det i klassen, lyder det fra Frederik Dyrby.

Og netop af samme årsag er aftenens enorme tilslutning til det mindeværdige fakkeloptog også af stor betydning for Anders Klinkby Rostbølls klassekammerater.

- Jeg synes, det er fantastisk, at opbakningen er så stor. Det betyder utrolig meget, at der er kommet så mange mennesker for at støtte op om det, siger Frederik Dyrby.

De mange fremmødte gik sammen fra gymnasiet til Vonå, hvor den afdøde blev fundet.

1:09
Klassekammeraterne til den afdøde gymnasieelev Anders Klinkby Rostbøll arrangerede onsdag fakkeloptog.