40 soldater fra Holstebro skal bevogte den danske grænse

Soldaterne starter i næste uge den politimæssige træning på Sjælland

Jyske Dragonregiment i Holstebro skal, de kommende tre måneder, levere godt 40 soldater til bevogtning- og kontrolopgaver ved den dansk-tysk grænse. 

Regeringen meddelte fredag, at sammenlagt 160 soldater fra Jylland og Sjælland skal aflaste politiet ved grænsen. Det skal frigøre 128 årsværk hos politiet, som længe har været presset af opgaven.

Regimentschef Bjarne Højgaard Jensen, fra Jyske Dragonregiment siger, at soldaterne fra Holstebro er klar til at rykke sydpå.

Soldaterne er klar

- Vi er en offentlig institution, og vi har længe haft folk i beredskab, hvis der blev brug for os ved grænsen, fortæller regimentschefen til TV MIDTVEST.

Talsmand for opgaven hos dragonerne i Holstebro, Oberstløjtnant Kim Bo Kristensen oplyser, at de godt 40 soldater der nu sendes til grænsen, allerede i næste uge går i gang med en supplerende politi-uddannelse på otte dage.

- Det er professionelle soldater, men de skal have lagt et par lag på i forhold til, hvordan politiet gør tingene. De skal blandt andet lære noget om de etiske retningslinjer de arbejder under, og de vagtbeføjelser der følger med, siger Kim Bo Kristensen.

Soldaterne får følgeskab af kolleger fra Aalborg og Oksbøl, og skal foreløbig stå til rådighed ved grænsen i tre måneder.  

Glæde og kritik

- Det er klart, at vi trækker de her folk ud af noget andet. Men, vi bruger ikke mandskab, der står i berdskab til andre opgaver. På den måde er det en opgave vi sagtens kan løse, fortæller Kim Bo Kristensen.

Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, har modtaget budskabet om soldater ved grænsen med både glæde og kritik.

- Det er udansk at sætte militæret på gaden i fredstid. På den anden side er det positivt, at politiet nu får assistance, siger politiforbundets formand til Ritzau.