40 år med pargymnastik: - De slipper ikke for mig endnu

I fyrre år har Mette Bach Stisen stået i spidsen for par-gymnastik i Krejbjerg. Og det har hun været mere end almindeligt glad for.

1:29
Se det fulde interview med livsglade Mette Bach Stisen her.
Foto: Kevin Kjær Lauridsen, TV MIDTVEST

Der var fuldt hus i Krejbjerg forsamlingshus i dag, og det er ikke hvilken som helst kvinde, der kunne tiltrække så mange mennesker.

I fyrre år har Mette Bach Stisen stået i spidsen for pargymnastik i byen, og det har vist sig at være en kæmpe succes. Og det er især Mette, der får meget ros med på vejen.

- Hun er fuld af energi, et livsstykke uden lige og det smitter jo af på os andre, fortæller Martha Dyhrberg, der sammen med sin mand har gået til gymnastik med Mette i alle fyrre år.

- Hun forlanger, at vi skal lave perfekte opvisninger, og så skal vi have udstråling samtidigt. Og det er en umulighed, tilføjer manden, Knud Dyhrberg med et smil.

Selv er Mette Bach Stisen dog lidt mere ydmyg omkring sin egen person.

- Det har jeg slet ikke fortjent, synes jeg. Jeg har bare gjort noget, som jeg syntes, var så dejligt. Det er helt vildt livgivende.

120.000 kilometer på et år

Nogle af gymnasterne kommer langvejs fra. Gymnasten Kjeld Abildgaard og hans kone kører gerne 90 kilometer hver gang, for at være med på gymnastikholdet.

- Vi kører cirka 90 kilometer for at komme til gymnastik. Vi møder nogle dejlige mennesker, og det er hyggeligt, fortæller han og forklarer, at der nærmest ikke findes gymnastik som hos Mette andre steder i Danmark.

Ham og konen har gået til gymnastik i Krejbjerg siden 1994 og på den tid har de kørt omkring 120.000 kilometer for at komme til træning.

Den gestus virker overvældende på hovedpersonen.

- Det er fantastisk. Det er jo gymnaster, der kommer langvejsfra. Det er helt vildt, at folk kører så langt, så det er jo bare så dejligt, siger hun med et stort grin.

Og selvom fyrre år er mange år, så har hun ingen ambitioner om at stoppe nu.

- Det er 40 år - indtil videre. De skal ikke tro, at de slipper for mig endnu. Jeg håber på, at jeg bliver ved 40 år endnu.

0:33