40 år gammel rekord slået: Nu mødes de to løbere

Lørdag blev en 40 år gammel rekord i Skive Atletikklub slået. Den nye rekordindehaver mødte i dag den tidligere rekordholder på løbebanen.

På pladserne - Færdige - Løb!

I weekenden slog den 17-årige Amalie Brammer Kristiansen klubrekorden i Skive Atletikklub, da hun løb 100 meter på 12 sekunder og 39 hundrededele. Dermed slog hun en 40 år gammel rekord. 

Indehaveren af den rekord var Margit Madsen. Hun hedder dog ikke længere Madsen. Hun hedder Vendelbjerg og er TV-vært på TV MIDTVEST. I dag mødtes de så på Skive Atletikstadion. 

Margit Vendelbjerg satte klubrekorden tilbage i 1977, og den blev målt til 12,20 sekunder. Grunden til, at Amalie Brammer Kristiansen har overtaget rekorden alligevel er, at man tilføjer 0,24 sekunder til håndholdte tider, hvilket gør Amalies tid hurtigere end rekorden fra 1977. 

- Det er vildt

Det 17-årige løbetalent synes, at det er ret specielt at være Skives hurtigste kvinde. 

- Det er lidt vildt, at man kan kalde sig den hurtigste kvinde i Skive, siger Amalie Brammer Kristiansen. 

Da den tidligere hurtigste kvinde i Skive, Margit Vendelbjerg, fik besked om, at hendes rekord var slået, blev hun glad. 

- Jeg blev rigtig glad, for jeg ved, hvor meget det betyder at have slået sådan en rekord, og hvor meget mod det giver i forhold til at sætte nye mål og komme videre, siger den tidligere landsholdsløber. 

Det vigtigste for Margit er, at hun beholder sin 42 år gamle rekord på sin yndlingsdistance. 

- Jeg tænkte, at der røg den ene rekord, men rekorden på min yndlingsdistance har jeg stadig. Nemlig på 400 meter, siger Margit Vendelbjerg. 

Margit Vendelbjerg viser avisudklip fra dengang, hvor hun slog 100 meter rekorden.
Margit Vendelbjerg viser avisudklip fra dengang, hvor hun slog 100 meter rekorden.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Vil være Danmarks hurtigste

Det 17-årige løbetalents mål er i første omgang at blive udtaget til U20-landsholdet, men der er større ting i udsigt for hende. 

- Jeg vil gerne udtages til U20-landsholdet og komme til nogle internationale stævner. Det ville være dejligt, siger Amalie Brammer Kristiansen. 

Margit Vendelbjerg, som hun sidder sammen med, stopper den unge løber i sin talestrøm og siger:

- Du skal da gå efter at blive Danmarks hurtigste pige. Nu er du Skives hurtigste pige. Nu synes jeg, at du skal gå efter at blive Danmarks hurtigste. 

- Ja, det må være det næste, svarer Amalie Brammer Kristiansen. 

Amalie Brammer Kristiansen træner ti timer om ugen i kampen om at blive Danmarks hurtigste løber.