3F: Fuldstændigt vanvittigt at droppe bioethanol i Holstebro

Fagforbundet 3F kritiserer regeringen for ikke at ville give Maabjerg Energy Center en lånegaranti.

3F's forbundsformand Per Christensen græmmer sig over, at parterne bag Maabjerg Energy Center nu har besluttet at droppe planerne om at bygge Danmarks første bioraffinaderi ved Holstebro. Det skriver Fagbladet 3F.
- Det er fuldstændig vanvittigt, at vi nu siger farvel til tusinder af arbejdspladser. Danmark står til at blive førende på dette område. Men nu må vi opgive det hele på grund af regeringens baglænsløb i energi- og klimapolitikken, siger 3F-formanden.

Sætter førerposotion over styr
Maabjerg Energy Center skulle lave grøn strøm, varme og biogas og anden generations bioethanol, baseret på restprodukter fra det lokale landbrug. Men finansieringen er slået fejl. Centret har tilsagn fra EU om knap 300 millioner kroner og har selv skaffet 460 millioner. Men staten har ikke villet stille garantier for de sidste lån. Og uden lånegarantier kan projektet ikke hænge sammen.

Per Christensen raser mod regeringen:
- Investorerne vil sende deres investeringer ud af Danmark. Lige nu diskuterer man Danmarks fremtid i forbindelse med 2025-planen. Dette her er jo Danmarks fremtid, hvor vi kan være førende og skabe tusinder af arbejdspladser. Men nu sætter vi vores førerposition over styr. Det manglende politiske lederskab på energi- og klimaområdet er dumt og kortsigtet i ordets egentlige forstand, siger Per Christensen.

Det var ventet, at produktionen ville skabe mindst 1.000 arbejdspladser.