3F dropper sag om optagelse af samtale

3F har besluttet ikke at anke sag om medarbejder, der ville optage samtale med chefen på telefonen.

I februar tabte fagforeningen 3F og Peder Bæk en sag ved byretten i Viborg om, hvorvidt en medarbejder må optage en tjenstlig samtale på jobbet. 3F har nu besluttet, at de ikke vil anke til landsretten.

- Jeg synes, det virker mærkeligt, at man går ind i en sag og så stopper midt i den. Jeg er blevet involveret for lidt og er utilfreds med, at 3F ikke vil anke, siger Peder Bæk.

60-årige Peder Bæk havde krævet erstatning, fordi han blev bortvist fra sit arbejde, efter chefen havde nægtet ham at optage samtalen. Retten i Viborg slog fast, at han havde udvist lydighedsnægtelse, fordi han ikke fulgte ledelsens ordrer om, hvordan præmisserne for chefsamtalen skulle være. 

Går selv videre med sagen

Peder Bæk var ansat i seniorjob på BOMI i Skive.  Sagen var den første af sin art, og det undrer ham at 3F lukker sagen nu.

”Der er noget i sagen, der ikke er belyst ordentligt. Jeg synes ikke beslutningen er truffet ud fra de rigtige ting, og derfor er udfaldet af sagen er katastrofalt, fortæller Peder Bæk.

Han føler sig så sikker i sin sag, at han nu har bedt sin advokat føre sagen videre til landsretten i håbet om at få fri proces. 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra 3F.

I februar lavede vi dette indslag om sagen:

En 60-årig skibonit er blevet bortvist fra sit seniorjob, fordi han ville optage en tjenstlig samtale med lederen.