3F: Det går den forkerte vej

- Produktions- og industrivirksomheder forsvinder stille og roligt, lyder det fra 3F-formanden i Mors Thy. Han er bekymret for udviklingen i området, efter TV MIDTVEST fortæller, at Coloplast skal fyre 90 medarbejdere over de næste tre år.

colo_0.jpg

I dag kan TV MIDTVEST fortælle, at Coloplast over de næste tre år skal fyre 90 medarbejdere i Thisted.

Nyheden slår hårdt i følge fagforeningen 3F Thy-Mors:

- Den har vi modtaget, som vi i øvrigt har gjort før hen, rigtig kedeligt. Det er skidt, specielt for hele Thisted- og Morsområdet, at flere og flere virksomheder beslutter at få deres produktion lavet i østlandene, siger Niels Jensen, formand for 3F Thy-Mors

Han er selvfølgelig bekymret på vegne er de 90 Coloplast-medlemmer, der nu skal finde et andet job. Men de kan melde sig ind i rækken af industri- og produktionsmedarbejdere, der er blevet opsagt i området Thy-Mors.

- Det er ikke kun Coloplast. Det er generelt vores syn på det, at det går den forkerte vej, siger Niels Jensen.

På 10 år er der forsvundet 1500 produktions- og industriarbejdspladser fra området. Udover Coloplast mindes formanden blandt andre Oticon og Tican.

Opkvalificering

Formanden forsøger at være optimistisk på vegne af sine medlemmer, men han understreger, at det er en kamp, hvis man vil have arbejde.

- Nu bliver vi også nødt til at se optimistisk på det og opkvalificere de her medarbejdere, der bliver afskediget, til andre fag. Det er også over hele linjen, at flere og flere bliver nødt til at omskole sig fra ufaglært til faglært, hvis de skal have job i det her området. Men det er svært. Det er op ad bakke, siger Niels Jensen.

I dag er der 240 Coloplastmedarbejdere i Thisted. De bliver til 150 om tre år. På landsplan skal Coloplast fyre 300 medarbejdere og reducere fra 700 til 400 medarbejdere.

2:36
Inden for de næste tre år vil 90 medarbejdere blive afskediget på en af Thisteds helt store fabrikker.