3F: Chauffører skal have hjælp til urolige børn

Efter en busulykke ved Stenild kræver 3F, at buschauffører ikke skal stå alene med urolige børn.

Ulykke stenild 2
Foto: Per Frank Paulsen, TV2 Nord

Sidste uge endte en bus med 38 asyldrenge i en trafikulykke. Chaufføren ville give nogle af de urolige drenge en lærestreg med en hård opbremsning. Det resulterede i, at en lastbil kørte op bag i bussen, og flere af drengene kom tilskade og blev indlagt. Ifølge DR Nordjylland kræver fagforeningen 3F nu, at chauffører i fremtiden ikke skal være alene med en busfuld børn.
- Vi vil have, at der sidder en buschauffør, som er ansat til én ting - og det er at styre bussen med den sikkerhed, der er i det, siger Ole Nors, næstformand fra 3F i Aalborg til DR Nordjylland.

Han mener, at urolige børn skal ledsages af pædagoger på passagersæderne.
- Det kan aldrig blive en og samme person, der skal varetage flere arbejdsfunktioner samtidig, siger han.

Borgmester afviser 3Fs forslag   
Borgmester Knud Kristensen (C) fra Vesthimmerlands Kommune afviser, at det er nødvendigt med pædagoger i busserne.
- Børn på et asylcenter er overhovedet ikke anderledes end de børn, som normalt i dagligdagen transporteres i busser frem og tilbage fra skole og hjem, siger den konservative borgmester til DR Nordjylland.

Han peger på, at der ikke er sat penge af i budgettet til, at der skal køre pædagoger med bussen - hverken med asylbørn eller andre børn. Asylcenter Vesthimmerland indkalder nu de firmaer, der kører deres busruter, til et møde om sikkerheden i busserne. 3F i Aalborg opfordrer deres medlemmer, chaufførerne, til at overveje, om de vil tage opgaven under de nuværende forhold.