ENESTÅENDE

3,8 millioner ser med, når Sidsel udlever sin drøm i Berlin

Dette er et portræt i TV MIDTVESTs portrætserie ’Enestående’, hvor vi sætter fokus på fem midt- og vestjyder.

Sidsel Hindhede har været med i tv-serien i to år.
Sidsel Hindhede har været med i tv-serien i to år.
Foto: Lasse Hagelund Uttrup TV MIDTVEST

Man skal turde at drømme. Og hvis man så skal opnå de drømme, så skal man tro på sig selv.

Sådan er hovedpointerne for 26-årige Sidsel Hindhede. Hun er vokset op på en bondegård i Vejrumbo, der ligger nær Viborg. Men det er ikke der, hun slår sine folder i dag. Dem slår hun et helt andet sted, fordi hun tror på sig selv.

- Jeg tænkte ikke så meget over, om det var et dårligt valg, jeg tænkte bare: “Det er det her, jeg har lyst til at gøre, så det gør jeg”, siger Sidsel Hindhede.

Sådan beskriver hun den rejse, hun har været på, som har sendt hende til Tyskland for at medvirke i en stor, tysk tv-serie, der handler om politiarbejde.

Kunne ikke tysk – fik rollen alligevel

Forud for rollen i serien, der hedder SOKO Wismar og som ses af omkring 3,8 millioner seere hver onsdag, skulle Sidsel Hindhede sende en video til seriens producer.

Det fik panikken til at sprede sig.

- Jeg kunne jo ikke tysk, men jeg tænkte: “Jeg klarer den. Jeg prøver det lige af”, og så skrev jeg noget på dansk og fik min svoger, som er tysklærer til at oversætte til tysk, og så lærte jeg den tekst udenad, filmede mig selv, og så tænkte jeg: Det sender vi afsted og ser, hvad der sker, siger hun.

Derefter ventede hun. To måneder gik der, før produceren sendte sit svar. Og her havde Sidsel Hindhedes tro på sig selv givet pote.

Jantelov på hjemegnen

Det lå ikke lige i kortene, at Sidsel Hindhede skulle være skuespiller.

Hendes far drev et økologisk landbrug, og de to har jævnligt diskuteret, hvad Sidsel Hindhede skulle uddanne sig til. Men det var også fra hjemmet, at hun fik motivationen til at gå egne veje.

- Jeg har aldrig fået at vide, at der er noget, man ikke kan. Så derfor tror jeg, at jeg har opbygget en stor tro på mig selv, som man måske ikke har tænkt så meget over, før man bliver konfronteret med den, siger hun om valget om at blive skuespiller.

Man skal tro på sig selv

For Sidsel Hindhede har én ting været afgørende for, at hun nu har succes med at være en del af tv-serien SOKO Wismar. Hendes tro på sig selv.

Derfor er det også netop det, hun lægger vægt på, når hun skal komme med et godt råd til dem, der tænker på at gå skuespillervejen.

- Mit gode råd til andre mennesker er, at man aldrig nogensinde må slå sig selv i hovedet hverken fysisk eller mentalt. For det kommer man ingen steder med. Man skal altid tro på, at man er dygtig til det, man laver. Lige meget hvad det er. Og så synes jeg, man som udgangspunkt skal gå efter det, der gør en glad i livet i stedet for at gå efter det, man tror, er den bedste idé.

Det har Sidsel Hindhede gjort. Og det har givet store forandringer, når hun går på gaden.

I Danmark er der ingen, der genkender hende, men i Tyskland bliver hun jævnligt stoppet, fordi forbipasserende vil have et billede eller en autograf.

11:19
Sidsel Hindhede er kommet hele vejen til en stor, tysk tv-serie, fordi hun tror på sig selv.
Foto: Lasse Hagelund Uttrup TV MIDTVEST