37-årig anholdt i sagen om den bevidstløse mand

Den 50-årige er blevet overført til Aarhus, og hans tilstand betegnes stadig som alvorlig, men stabil.

En politihund leder efter spor uden for det offentlige toilet i Herning.
En politihund leder efter spor uden for det offentlige toilet i Herning.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Midt- og Vestjyllands Politi har fredag aften anholdt en 37-årig mand i sagen om den 50-årige mand, der tidligere på dagen blev fundet bevidstløs i det offentlige toilet på Markedspladsen i Herning.

Det oplyser vagtchef Jan Nørrum.

Den anholdte er sigtet for røveri, men nægter sig skyldig. Han vil formentlig blive fremstillet i et grundlovsforhør med krav om fængsling i morgen lørdag.

Den 50-årige mand blev ved 15-tiden fundet liggende på gulvet på det offentlige toilet. Han var bevidstløs og blødte kraftigt fra hovedet, og politiet meddelte senere, at man ikke kunne udelukke, at han havde været ude for et røveri.

Manden blev i første omgang bragt til sygehuset i Herning, men er senere overført til Aarhus. Politiet oplyser på Twitter, at hans tilstand er alvorlig, men stabil. Lægerne har konstateret to hjerneblødninger og skader på kraniet.

Politiet har i løbet af eftermiddagen og aftenen foretaget tekniske undersøgelser omkring gerningssstedet, men Jan Nørrum siger, at man endnu ikke ved præcist, hvordan den 50-årige fik de alvorlige kvæstelser.

1:15
Et område inde midt i Herning er afspærret, efter en mand er blevet fundet i bevistløs tilstand