36-årig kræftramt vandrer for velgørenhed på Nordkap

Kræftramt mand fra landsdelen vandrer til gavn for Kræftens Bekæmpelse på Nordkap.

Jeppe Noppenau & Helge Rude Kristensen
Foto: Kai Hartmeyer, TV MIDTVEST

36-årige Jeppe Noppenau fra Fly syd for Skive er netop nu på Nordkap, hvor han sammen med Helge Rude Kristensen fra Familie på Farten vandrer. Turen begyndte ved midnat den 1. juni, og ærindet er at samle ind til Kræftens Bekæmpelse. Jeppe Noppenau er selv uhelbredelig syg af kræft.

Mens Helge Rude Kristensen dagligt vandrer 50 km, gik Jeppe Noppenau hver dag med de første 10 kilometer. Jeppe Noppenau gik med indtil søndag, hvor hans gamle kolleger fra Falck i Skive donerede 10 kroner pr. kilometer, han vandrede. Det betyder, at han har samlet omkring 10.000 kroner ind.

Mens turen nu er slut for Jeppe Noppenau, har Helge Rude Kristensen hele 3.500 kilometer endnu, før han i midten af august forventer at være hjemme.

3700 kilometer på 80 dage
I alt skal han gå 3.700 kilometer hjem til Give på omkring 80 dage. Helge Rude Kristensen samler ligeledes ind til Kræftens Bekæmpelse og håber i sin indsamling at runde 100.000 kroner. Foreløbigt har han fået 50.000 ind.

- Mentalt er jeg klar, og glæder mig til at fortsætte. Jeg har lidt ondt i det ene knæ, men det må være kulden og de stejle stigninger, som jeg ikke er vant til, fortæller han.

TV MIDTVEST har fulgt de to vandringsmænd på deres første kilometer. Hvad der kom ud af det, bliver vist på TV MIDTVEST Mokka til efteråret.