Et helt særligt syn: 350 får med vandskræk tvinges over Limfjorden

Med tålmodighed, pres fra dyreholderne og hyrdehunden Jacks ihærdighed lykkedes det at få fårene til at svømme de 200 meter.

0:48
350 får med vandskræk blev i sidste uge tvunget over Limfjorden med Lindholm.
Foto: Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

350 får med vandskræk måtte i sidste uge se en stor frygt i øjnene.

Fårene, der langt fra er glade for vand, blev tvunget til at svømme 200 meter i iskoldt vand fra øen Lindholm til Thy.

- Strategien er at finde et punkt, hvor der er en tange og så drive dem derud, så de føler sig presset til at gå ud i vandet, siger Troels Kaastrup, der er dyreholder fra Ramsing.

- Så opdager de, at det ikke er ret dybt. Og så skal vi jage dem over.

Lindholm er en lille ø sydvest for Mors. Øen, der er 30 hektar stor, har de sidste to måneder haft de 350 får boende. De har stået for naturplejen på øen.

Men nu skal fårene altså hjem for vinteren. Området er i forvejen meget lavvandet og da der har været flere dages østenvind, er der kun 30-40 centimeter dybt på vej over mod fastlandet.

Ikke en dans på roser

Men selvom fårene stort set kunne bunde hele vejen, var det ikke en dans på roser for uldtotterne.

Fårene går efter stort pres ud i vandet, men forsøger at komme tilbage på land, først efter et stykke tid går det op for dem, at det er nemmere at løbe i land på den anden side.

Operationen gav både fårene og Troels selv våde tæer, men selvom gummistøvlerne skal tømmes for rigtig meget vand, så er det med et stort smil, han kan se dyrene gå i land.

- Det var meget nemmere, end jeg have regnet med. Et dyr, der er bange for vand, kunne tvinges igennem. Det er da fantastisk, synes jeg!