3,5 års fængsel for voldtægt af teenagedatter

En 40-årig mand blev kendt skyldig i voldtægt på sin 15-årige datter.

retten Holstebro, med politibil150713.jpg

En 40-årig mand skal 3,5 år i fængsel for voldtægt af sin 15-årige datter, blufærdighedskrænkelse af en af datterens veninder og våbenbesiddelse.

Voldtægten fandt sted natten til den 30. oktober 2016, og den skete i forbindelse med en fest datteren havde holdt hjemme hos faderen i Sydthy.

- Hun er blevet meget fuld, og hun er så blevet lagt i seng af sin far. Det er i den forbindelse, at han har forgrebet sig på hende både ved sammenleje og anden seksuel samkvem, siger Søren Kløvborg Laustsen, der er senioranklager ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Dagen efter voldtægten tog datteren på sygehuset, og herefter blev voldtægten anmeldt til politiet. Søren Kløvborg Laustsen er tilfreds med dommen.

- Jeg er meget tilfreds, han er blevet dømt efter anklageskriftet. Jeg påstod, at han skulle have 3,5 års fængsel, og det har han fået, så det er svært at forlange mere fra min side, siger senioranklageren.

Dommerne var enige om både skyldsspørgsmål og straf, og at pigen skal have en erstatning på 75.000 kroner.

Den 40-årige mand har hele tiden nægtet sig skyldig i både voldtægt og blufærdighedskrænkelse, men vedkendt sig våbenbesiddelsen. Han valgte med det samme at anke dommen. 

Retten besluttede, at han fortsat skal være varetægtsfængslet under ankeperioden, en beslutning den dømte dog også har kæret til landsretten.