34 nye antenner i Boxen skal sikre mobildækning

Telenor har bygget et helt nyt anlæg i Jyske Bank Boxen, der skal give dækning til de tusindvis af smartphones, der er blevet en stor del af koncerter og store arrangementer.

270715Boxen.jpg

I kan godt begynde at forberede jer på masser af billeder af Madonna, Take That og de kvindelige håndboldsspillere på Facebook og Instagram.

Telenor har nemlig opgraderet deres udstyr i Boxen med 34 indendørsantenner, 19 inde i selve hallen hvor der er op til 15.000 mennesker til de største arrangementer.

Uploads giver pres

Hovedformålet med opgraderingen er selvfølgelig at sikre, at publikum kan ringe fra Boxen, men det skal også gøre det hurtigere og lettere at lægge billeder og videoer op på sociale medier.

Særligt mange billede-uploads på samme tid givet et stort pres på det mobile datanetværk. Med de nye sendere håber Telenor, at deres kunder kan både ringe og bruge mobilt internet i Boxen, også selvom der er fuldt hus.

- Mobiltelefonen er blevet en integreret del af det at gå til koncert og andre events, og det mobile dataforbrug stiger og stiger, hvilket vi blandt andet tydeligt kan måle på de mange festivaller, hvor vi rykker ud med transportable mobilmaster. Store indendørsbegivenheder er en særlig udfordring, fordi mobilsignalet er nødt til at komme indefra, når så mange mennesker er forsamlet. Vi er glade for, at vi nu har bygget en robust løsning i Jyske Bank Boxen i Herning, og vi tror og håber, at vores kunder kan mærke forskellen, næste gang de er i Boxen, siger Telenors netværksdirektør Kim Krogh Andersen.

Telenor og Boxen forventer, at det nye udstyr for alvor bliver testet, når Boxen skal danne ramme om Madonna, Take That og VM i kvindehåndbold i løbet af 2015.