31-årig får over tre års fængsel for grov voldtægt

​Gerningsmanden udgav sig for at være fra politiet, da han ville i kontakt med offeret.

Den 31-årige Dean Seppu Smits er i dag blevet idømt tre år og seks måneder i retten i Viborg for en grov overfaldsvoldtægt.

Voldtægten skete tilbage i oktober sidste år, hvor gerningsmanden tog kontakt til en 27-årig kvinde, der kom cyklende ved Silkeborg Langsø. Han udgav sig for at være fra politiet, inden han hev hende af cyklen og trak hende ind i et buskads, hvor han gennemførte en fuldbyrdet voldtægt.

Senere opdagede en hundelufter kvindens cykel og taske på stien og kontaktede politiet.

Først blev en 24-årig, som politiet mødte på stedet, anholdt for forbrydelsen, men han blev senere løsladt. I stedet blev den 31-årige mand anholdt, efter at politiet havde frigivet overvågningsbilleder.

Skærpelse af straffen

Udover straffen på tre et halvt år, så fik gerningsmanden, der er uddannet dørmand, også frakendt retten til at arbejde som vagt og dørmand. Han skal også betale en erstatning til offeret.

- Jeg er tilfreds med dommen, også fordi den afspejler skærpelsen i straffeloven, der blev indført den 1. juli 2016. Tidligere blev en overfaldsvoldtægt takseret til to år og seks måneder, men det er blevet ændret til tre år og seks måneder, og det har retten dømt efter, fortæller anklager Katrine Morell.

Manden blev dømt skyldig baseret på offerets forklaring og tekniske spor. Han ankede dommen på stedet.