30.000 rotter dræbt af ny fælde

Vestforsyning i Holstebro køber 50 nye effektive rottefælder.

En ny højteknologisk rottefælde har vist sig at være så effektiv i Holstebro Kommune, at Vestforsyning Spildevand, der bekæmper rotterne i det offentlige kloaknet, nu sætter endnu mere fart på bekæmpelsen.

På halvandet år har 30.000 rotter mistet livet i en af de nye fælder. Vestforsyning Spildevand har derfor besluttet at købe 50 nye fælder, så man i alt råder over 167.

De nye fælder skal blandt andet bruges til at måle, hvor mange rotter der er i nærheden af offentlige bygninger som skoler, plejehjem og børnehaver. De bygninger, der er hårdest plaget, vil så blive sikret mod rotteangreb.

- Det er vigtigt, at kommunen får sikret bygninger mod rotter, både af hensyn til borgernes sikkerhed, men også i høj grad, fordi det koster kommenen rigtigt mange penge, hvis først en bygning er plaget af rotter, siger projektleder Peter Møllnitz fra Vestforsyning Spildevand.

Dræbende spyd

Den elektroniske rottefælde WiseTrap registrerer rotternes bevægelse og kropsvarme - og affyrer så med stor kraft et dræbende spyd, der knækker rottens rygsøjle. Den døde rotte skylles ud med kloakvandet, og samtidig giver fælden via SMS eller email besked om, at endnu en rotte er uskadeliggjort.

01:54 Luk video

 

Se fælden fra WiseTrap i aktion her:

00:10 Luk video