300 løb Stafet for Livet

Deltagerantallet i Bjerringbros udgave af Stafet for Livet overgik alle forventninger.

stafetforlivet.jpg

Egentlig havde de håbet på 150 løbere, men da alle mand var klar til start, var mere end 300 deltagere mødt op til Stafet for Livet i Bjerringbro. Stafetten var arrangeret af Kræftens Bekæmpelse, og de mange deltagere samlede penge ind til at støtte foreningen.

- Jeg tror ikke, jeg kender nogen mennesker, der ikke på den ene eller anden måde har været berørt af kræft, enten som pårørende eller patient, siger arrangør Heidi Rasmussen.

Deltagerne er delt ind i hold, der alle skal have mindst en løber på ruten uafbrudt i 24 timer.

Masser af fightere

Til stafetten er der også masser af folk i gule t-shirts. T-shirten, eller den gule førertrøje som den kaldes, signalerer at man er fighter. Fightere er personer som enten har, eller tidligere har haft kræft.

- Stafet for Livet hjælper meget, når man skal håndtere sin sygdom. Det at man går og taler sammen, gør at man kommer dybere ind på hinanden, og får talt om nogen af de ting, som man ellers ikke ville have talt om, siger Keld Mortensen, der er tovholder for Fighterne.

Efter amerikansk forbillede

Stafet for Livet hedder i resten af verden Relay for Life, og startede i USA for mere end 20 år siden. Det er en del af verdens største indsamlingsaktivitet, og afholdes nu i 23 lande. Alene i USA findes der 5.200 udgaver af løbet.

Se indslag fra Stafet for Livet herunder:

1:39