300 dankort afluret: Rumænsk mand anholdt

En 34-årig rumæner er anholdt i stor sag om afluring af betalingskort i Struer og Herning.

Skimming.1_0.jpg

En stor sag om afluring af betalingskort er under opsejling. Lokalpolitiet i Holstebro har anholdt en 34-årig rumæner for afluring af betalingskort på F24-tankstationer i Struer og Herning. Han bliver ifølge anklageren sigtet for at have afluret cirka 300 betalingskort.

- Vi har fået at vide af NETS, at der er blevet hævet for 450.000 kroner i USA på de betalingskort, der er blevet afluret i Herning. Derudover er der forsøgt at hæve yderligere 350.000 kroner, siger Jens Severinsen, anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Manden blev anholdt, efter en kunde så det såkaldte skimmingudstyr falde af dankortautomaten på F24-stationen på Holstebrovej i Struer mandag formiddag. Kunden henvendte sig til politiet, som opsporede den 34-årige mand og pågreb ham mandag eftermiddag, inden han kunne nå at udnytte kortoplysningerne.

- Det foregår på den måde, at skimmingudstyret aflurer kortet og sender oplysningerne til udlandet, hvor der så bliver hævet på kortet. Manden har ikke bopæl i Danmark, men er kommet hertil og har sovet i Viborg, siger vicepolitiinspektør Jim Hansen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Manden bliver i eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør for skimming i Herning og Struer.

TV MIDTVEST følger sagen og opdaterer, når der er nyt.