30 minutters parkering skal på dagsordenen i RKSK-byråd

Butiksejere i Skjern er trætte af, at man kun må parkere 30 minutter. Nu glæder de sig over et nyt tiltag i kommunen, så politikerne kan kigge på sagen.

Parkering i Skjern
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

En halv times parkering. Det er vilkårene for de handlende i Skjern. Og det frustrerer butiksejerne.

- Det virker som en stressfaktor. Hvis butikken er godt fyldt med kunder, og der er én, som kommer og siger "hov har I husket P-skiven, P-vagterne er i byen"; der går ikke to minutter, så er det halve væk, forklarer Majbritt Vendelbo Vestergaard, som er formand for Skjern Handelsforening.

Nu kan den slags problematikker kommet på dagsordenen i byrådet i Ringkøbing-Skjern. SF har foreslået, at borgere med 1.148 underskrifter kan få sager, som politikerne endnu ikke har truffet beslutning om, op til overvejelse blandt politikerne. Og det forslag møder fuld opbakning blandt de 29 byrødder.

- Med hele kommunalreformen er der nogle borgere med rette, der føler, at vi er kommet længere væk - så ja, det er også set i den kontekst, at det her skal være muligt, at borgere kan sætte forslag til byrådsdagsordenen, siger SF's gruppeformand, Pia Vestergaard.

Handelsforeningsformand: Har du papir med?

De er allerede klar i Skjern til at få underskrifterne i hus.

- Har du et stykke papir med, så kan vi begynde at samle underskrifter med det samme? Jeg er sikker på, at det kan vi lynhurtigt klare hernede i Skjern, afslutter Majbritt Vendelbo Vestergaard kækt.

1.148 underskrifter er ikke tilfældig valgt. Det svarer nemlig til antallet af stemmer, der skal til for at få et mandat i byrådet.

2:18