30 koreanske fans i Herning trods massive klø: - Vi er passionerede

​Korea har ikke fået en ærlig ishockeystav til jorden ved VM-turneringen i Herning, men alligevel er en gruppe dedikerede fans rejst med. De håber på at få en mirakelsejr med sig hjem, inden det hele er forbi.

3-42. Og nul point.

Det er den barske virkelighed på mål- og pointtavlen for Korea, der indtil videre har tabt samtlige af sine fem kampe i Danmarks gruppe ved ishockey-VM i Herning. Stort.

Senest blev det til et 13-1-nederlag mod USA, mens Canada trynede koreanerne med intet mindre end 10-0. Finland, Tyskland og Letland sejrede også uden problemer over den lille hockeynation. Sidstnævnte med 5-0. De andre med tennisagtige cifre.

quoteJeg græd efter nederlaget til Letland. Jeg synes, det var uretfærdigt.

Sungkeun Kwak, fankoordinator, Korea

Men trods de hårde, sportslige omstændigheder for det asiatiske mandskab, fejler støtten udenfor isen bestemt ikke noget. Nuvel, de koreanske tilhængere skal ikke tælles i tusindvis rundt omkring på Hernings gader og stræder, som vi har set det med både nordmændene og finnerne.

Men de er her, og de er dedikerede.

- Vi har været omkring 30-40 fans til vores kampe. Vi går meget op i at støtte holdet. Vi er passionerede, og jeg vil have, at vi skal vise den bedste støtte, når vi er inde for at se vores landshold, siger Sungkeun Kwak.

- Det går vi faktisk næsten mere op i end selve ishockeykampen.

- Der er godt nok mange køer og grise

49-årige Sungkeun Kwak har i syv år ageret fankoordinator for de koreanske tilskuere, der er vilde med ishockey-VM. Det er ham, der har sørget for, at de alle er samlet i hockey-campen få hundrede meter fra begivenhederne i Boxen.

Koordinationen har krævet både masser af tid og rekognoscering.

Sungkeun Kwak sammen med sin dedikerede skare af koreanske ishockey-fans i Hockey Camp Herning.
Sungkeun Kwak sammen med sin dedikerede skare af koreanske ishockey-fans i Hockey Camp Herning.
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

- Jeg var i Herning sidste år for at forberede vores VM-tur. Der tænkte jeg: ’Der er godt nok mange køer og grise. Skal det hele foregå på en mark?’. Men når jeg ser det nu, så er det imponerende, hvad det er blevet til, griner Sungkeun Kwak, der har været nødt til at fokusere på at kapre koreanere i Europa for overhovedet at få turen til at lykkes.

8.000 kilometer øst for Herning er interessen for ishockeyen nemlig i bogstaveligste forstand minimal, fortæller fankoordinatoren, der selv bor i Frankfurt.

- Nogle bor i Ukraine. Andre bor i Polen. Fælles for dem alle er, at de elsker at støtte det koreanske ishockeylandshold. I Korea er der ikke særlig mange mennesker, der går op i ishockey, så det er svært at få nogen til at rejse helt til Danmark. Det er lidt lettere at samle en flok her i Europa, lyder det.

Hårdt at tabe stort: Græd efter nederlag

Hjertet er med koreanerne. Det samme er passionen. Men det betyder ikke, at det ikke er hårdt at se sit hold tabe stort hele tiden.

Efter 0-5-nederlaget til Letland blev det for meget for den ellers så smilende Sungkeun Kwak.

Det kan ikke være den mest opløftende opgave at vogte det koreanske mål ved VM. 42 gange er pucken gået ind indtil nu.
Det kan ikke være den mest opløftende opgave at vogte det koreanske mål ved VM. 42 gange er pucken gået ind indtil nu.
Foto: IIHF, det internationale ishockeyforbund

- Jeg græd efter nederlaget til Letland. Jeg synes, det var uretfærdigt.

- Så det kan være hårdt at holde med Korea nogle gange, men vi tror stadig på, at der kan ske et mirakel, så vi får en sejr. Vi håber på at få den mod Norge. Det er vores håb nu, siger Sungkeun Kwak.

Først skal Korea dog lige forbi Danmark. En kamp, han er indstillet på kan byde på mere modvind.

- Jeg tror måske godt, vi kan give Danmark en god kamp. Vi skal i hvert fald ud og kæmpe for det. Jeg håber, vi kan få et godt resultat, men jeg ved, det bliver svært.

Danmark tager imod Korea i Boxen klokken 16.15 lørdag eftermiddag.