30-årig fængslet: Indrømmer stjålne våben og brændte biler

Jagtriffel, jagtgevær, indbrud og flere bilafbrændninger. Alt sammen indrømmer en 30-årig mand fra Holstebro, der onsdag er blevet varetægtsfængslet.

Arkivfoto.
Arkivfoto.
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

En 30-årig mand fra Holstebro blev onsdag morgen anholdt i Tvis i en stjålet bil med våben fra et tyveri. Ved et grundlovsforhør har han indrømmet at stå bag otte biltyverier - de tre af bilerne har han brændt af. Det oplyser anklager Ulrick Junge fra Midt- og Vestjyllands Politi til TV MIDTVEST.

Ifølge sigtelsen blev den første bil - en Mercedes-Benz - sat i brand den 10. december i krydset mellem Nørre Boulevard og Nørrebrogade i Holstebro. Den anden bil var en BMW 523, der brændte på Skautrupvej i Holstebro den 3. januar. Den 8. januar var Hestbjergvej uden for Holstebro gerningssted, hvor en Peugeot Boxer blev brændt af. De tre biler - og de fem andre, han ikke satte ild til - har han brugt ved tyverier. Derfor er han også sigtet for fem tyverier.

Tøj for 300.000 og en skarpladt jagtriffel

Den 12. december brød han ind hos Mr i Holstebro og stjal tøj for 300.000 kroner. Derudover - blandt andet - har han stjålet et jagtgevær og en jagtriffel i Ikast den 8. januar. Til sidstnævnte havde han skarpladt ammunition. Begge dele blev fundet i en stjålet Land Rover Discovery, som han blev anholdt i onsdag morgen i Tvis. Her var han kørt ind på en privat gårdsplads og bad beboeren om at kontakte politiet.

- Det er et meget alvorligt forhold, fordi det er skarpladte våben. Det er særligt skærpende omstændigheder, forklarer Ulrick Junge.

Alene våbenbesiddelsen kan give op til 2,5 års fængsel. Foreløbigt er den 30-årige varetægtsfængslet frem til den 7. februar. Om manden er tilknyttet til andre bilafbrændinger, der har fundet sted på det seneste, skal politiet nu undersøge nærmere.

I retten har den sigtede forklaret, at han lavede kriminalitet for at betale en narkogæld - og så brændte han bilerne af for at slette sine spor.